Boro Lazović se vratio zbog predstojećih izbora

Iako ostavku Lazovića opštinski odbor nije prihvatio ni prije sedam dana, on je u međuvremenu vagao da li će se vratiti na mjesto predsjednika partije ili ne
57 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2012. 08:02h

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Budva Boro Lazović odustao je od ostavke koju je podnio na tu funkciju krajem prošle sedmice na vanrednoj sjednici lokalnog odbora vladajuće partije, saznaju “Vijesti”

Lazović se na ovaj korak odlučio na nagovor partijskih kolega, prije svega Svetozara Marovića i gradonačelnika Lazara Rađenovića.

Članovi OO DPS-a u Budvi na sjednici koja je juče održana u velikoj sali Skupštine opštine, a kojoj su prisustvovali Marović i Rađenović, saglasili su se da Lazović ne smije da napusti rukovodeću poziciju.

Ocijenjeno je da je najpotrebniji u situaciji kada je medijska pažnja usmjerena prema Budvi i kada predstoji održavanje izbora, kazali su izvori “Vijesti”

Iako ostavku Lazovića opštinski odbor nije prihvatio ni prije sedam dana, on je u međuvremenu vagao da li će se vratiti na mjesto predsjednika partije ili ne.

Tokom sedmice, kako je ispričao partijskim kolegama, stalno je dobijao podršku kako članova odbora, tako i simpatizera i članova DPS-a.

Lazović je svojim partijskim kolegama kazao i da je odlučio da se vrati zbog predstojećih izbora i svih onih posljedica koje bi to sa sobom dovelo.

Da je Lazović bitna figura najjače partije ukazao je na jučerašnjoj sjednici i Marović, te ostali članovi opštinskog odbora.

Lazović je 8. juna podnio ostavku zbog “situacije koja je povezana sa presudom budvanskim funkkcionerima u takozvanoj aferi 'Zavala', počevši od načina hapšenja, preko nezakonitog pritvora, do neutemeljene i neprimjerene presude“.

Kao drugi razlog, Lazović je naveo odnos na relaciji država-grad koji, prema njegovom mišljenju, nije na nivou kakav Budva zaslužuje.

Lazović je kao treći razlog tada naveo „opšteprisutnu hajku prema tom gradu, koja je kulminirala posljednje dvije godine u medijima, i koja u budućnosti ima tendenciju daljeg razvoja samo sa jednim ciljem - da se diskredituju grad i lokalna vlast i da se okarakterišu kao kriminogeni“.

Galerija

Bonus video: