Poslanica DPS-a bila direktor Biroa rada i vlasnica je agencije za zapošljavanje

"Zamijenite slogove pa ćete lako doći do imena koje mnogo toga govori", naveo je Kaluđerović
176 pregleda 11 komentar(a)
Ljubica Aranitović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljubica Aranitović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.06.2012. 19:24h

Administrativni odbor predložio je Skupštini da ne odobri pokretanje krivičnog postupka protiv poslanice DPS-a Ljubice Aranitović, po tužbi NVO "Alternativa" iz Pljevalja.

Osnovni sud u Pljevljima podnio je zahtjev za pokretanje postupka protiv Aranitović zbog krivičnog djela "lažno predstavljanje".

Velizar Kaluđerović (SNP) kazao je da je osnov za podnošenje tužbe to što je Aranitović, i poslije smjene sa mjesta direktora pljevaljskog Biroa rada, odlukom direktora Zavoda za zapošljavanje Zorana Jelića od jula 2008. godine, koja je trebalo da stupi na snagu prvog avgusta iste godine, nastavila da obavlja te poslove sve do 10. marta 2010. godine.

Pitao je i daje li slučajnost to što je Aranitović supruga dugogodišnjeg direktora ANB-a za Pljevlja, "koji je krajem 2010. godine pošao sa te funkcije u penziju".

„Teško mogu da propustim i to da bi neki detalji vezani za tog gospodina bili interesantni i za Kusturicu, kada luksuznim službenim autom vuče plast sijena prelijepim pejzažima", rekao je Kaluđerović.

On je prisutne upoznao i sa činjenicom da je Aranitović, sa još nekoliko osoba, osnovala agenciju za posredovanje pri zapošljavanju, a koja nosi naziv "Lomi".

"Zamijenite slogove pa ćete lako doći do imena koje mnogo toga govori", naveo je Kaluđerović.

Reagovao je Ljuiđ Škrelja (DPS), navodeći da je nekorektno iznositi detalje o tome šta je radio i čime se bavio suprug Ljubice Aranitović.

Emilo Labudović (Nova) kazao je da bi tužbu trebalo pokrenuti protiv onih koji su Aranitović omogućili da radi na mjestu na koje nije izabrana.

Bonus video: