Marković: Izbori doveli do potpune političke stabilnosti

Marković se zahvalio državama Višegradske grupe na kontinuiranoj iskrenoj i sveobuhvatnoj podršci Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama
56 pregleda 4 komentar(a)
Duško Marković, Ambasadori višegradske grupe, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Duško Marković, Ambasadori višegradske grupe, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 29.05.2018. 16:01h

Predsjednički i lokalni izbori pokazali su da je Crna Gora stabilno na evropskom i evroatlantskom putu i da će u novim okolnostima potpune političke stabilnosti društva Vlada jačati efikasnost rada na evropskoj agendi, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je danas, na sastanku sa ambasadorima država Višegradske rupe, poručio da će se Vlada u politički stabilnom okruženju skoncentrisati na evropske integracije, realizujući jednu po jednu obavezu.

"Pri čemu ćemo se posebno skoncentrisati na ispunjavanje privremenih mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24“, kazao je Marković.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanku su prisustvovali ambasadori Mađarske, Slovačke i Češke - Kristijan Poša, Roman Hlobenj i Karel Urban, kao i otpravnica poslova Ambasade Poljske Ana Kaspšak.

Marković se zahvalio državama Višegradske grupe na kontinuiranoj iskrenoj i sveobuhvatnoj podršci Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama.

Ambasadori su, kako se navodi u saopštenju, istakli da pitanje Zapadnog Balkana zauzima važno mjesto u okviru agende Višegradske grupe, uključujući i pitanja infrastrukturnog povezivanja, i ponovili potpunu podršku Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske proširenju Evropske unije.

„U tom kontekstu posebno su istakli činjenicu da Crna Gora ispunjavajući uspješno obaveze iz evropske agende zadržava vodeće mjesto među državama kandidatima“, kaže se u saopštenju.

Ambasadori su, informišući Markovića o prioritetima Višegradske grupe do kraja mandata mađarskog predsjedavanja, iskazali spremnost na dalje produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom, posebno na ekonomskom planu, ali i na unapređenju promocije procesa njenih evropskih integracija.

„Zaključeno je da su politički odnosi Crne Gore i država Višegradske grupe odlični i dogovoren nastavak redovnog dijaloga“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: