Vuković tražio da se MANS-u zabrani praćenje aktivnosti Skupštine

Vuković u dopisu podsjeća kolegijum da je na zahtjev MANS-a pozvao predstavnike te NVO da učestvuju na sjednici
22 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 09:12h

Poslanik Demokratske partije socijalista, Miodrag Vuković, traži da se raskine ugovor sa MANS-om po kojem predstavnice te NVO imaju nesmetan pristup svim sjednicama parlamenta i radnih tijela.

Kako prenosi Dan, on je takav dopis uputio Kolegijumu predsjednika Skupštine nakon prekjučerašnje sjednice Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije, čiji je predsjednik.

"Koristim priliku da vas u ime članova odbora za međunarodne odnose i evropske integracije obavijestim da je na danas održanoj 91. sjednici iznijet predlog da se raskine ugovor koji je zaključila Skupština Crne Gore sa NVO MANS, po kojem članovi te organizacije imaju nesmetan pristup svim sjednicama plenuma i odbora. Prijedlog o raskidanju ugovora iniciran je nakon što su članovi i služba Odbora neposredno pred sam početak sjednice primili pismo koje u ime NVO MANS potpisuje Vuk Maraš, direktor Monitoring programa, putem kojeg se otkazuje prisustvo sjednici i na najgrublji način vrijeđa Skupština kao institucija i sami poslanici“, naveo je Vuković u dopisu dodajući kako je to izazvalo burne reakcije članova odbora.

Maraš je u pismu, između ostalog, saopštio da MANS neće prisustvovati sjednici Odbora, na kojoj je raspravljano o izmjenama zakona o tajnosti podataka. Maraš je objasnio da MANS ne želi da daje legitimitet odlukama Skupštine koja obesmisli svaki problem.

Vuković u dopisu podsjeća kolegijum da je na zahtjev MANS-a pozvao predstavnike te NVO da učestvuju na sjednici, kako bi razmotrili navodne propuste u usklađivanju sa međunarodnim standardima.

Bonus video: