SNP Podgorica: Miliću, kaži na čijoj si strani

Zoran Leković je tražio da se Damjanović izbaci iz stranke, dok je Neđeljko Stanović zatražio da demantuje Vanju Ćalović ili da podnese ostavku
89 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 07:18h

Podgorički odbor Socijalističke narodne partije (SNP) je zatražio od stranačkog lidera Srđana Milića i njegovih najbližih saradnika da počnu komunikaciju sa antirežimskim snagama, kako bi se našao najbolji model nastupa na parlamentarnim izborima.

Odbor je od Milića tražio da “ofanzivnije djeluje i jasno pokaže da je SNP ostao na poziciji nepokolebljivog borca za rušenje režima demokratskim sredstvima”.

Na taj način poručili su šefu stranke da mora jasno da se odredi prema izjavama šefa poslaničkog kluba Aleksandra Damjanovića i tvrdnjama MANS-a i dijela opozicije da Damjanović gura stranku u koaliciju sa DPS-om.

„Odbor SNP-a glavnog grada smatra da predsjednik i rukovodstvo SNP-a treba da hitno preduzmu aktivnosti koje pripadaju SNP-u, kao najjačoj i najorganizovanijoj opozicionoj političkoj partiji u Crnoj Gori, kako bi se stvorile pretpostavke za korektnu i odgovornu komunikaciju svih relevantnih antirežimskih snaga, sa ciljem iznalaženja optimalnog modela nastupa na parlamentarnim izborima koji će garantovati pobjedu nad režimom Mila Đukanovića“, navodi se u saopštenju SNP-a dostavljenom „Vijestima“.

Nakon četvoročasovnog sastanka, koji je okonačan nešto malo prije ponoći, poručeno je da stranačko rukovodstvo preduzme hitnu političku akciju kako bi se onemogućila „namjera režima da se naredni parlamentarni izbori održe u terminu i ambijentu koji su samo po volji i mjeri režima“.

Prema tvrdnjama sagovornika „Vijesti“, najviše polemike na sastanku izazvale su Damjanovićeve izjave da ima „korektnu građansku komunikaciju“ sa porodicom Đukanović, a nezadovoljstvo je pojačala činjenica da je šef poslaničkog kluba umjesto na odbor, pošao na seminar u Sloveniju.

Članovi su zbog toga odbili da se pročita pismo koje je Damjanović posalo odboru, a stranački predstavnik sa Konika Zoran Leković tražio je da se Damjanović izbaci iz stranke.

Prema tvrdnjama sagovornika „Vijesti“, šef SNP-a u Zeti, Neđeljko Stanović tražio je da Damjanović do petka javno demantuje optužbe Vanje Ćalović i protiv nje podnese krivičnu prijavu, ili podnese ostavku na mjesto šefa poslaničkog kluba.

Predsjednik podgoričkog odbora Velizar Kaluđerović kazao je, na zahtjev partijskih kolega, da ne želi da garantuje da Damjanović nema komunikaciju sa porodicom Đukanović, dok se druga dva čelna čovjeka podgoričkog odbora Neven Gošović i Vladimir Vujović o tome zahtjevu nijesu izjašnjavali.

Galerija

Bonus video: