Odbjeglog savjetnika Jasera Arafata u Crnoj Gori zastupala Ana Kolarević

Rašid je, prema pisanju AP, predmet trenutno najveće palestinske istrage za korupciju
85 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2012. 17:11h

Muhamed Rašid, kojeg palestinske vlasti potražuju zbog milionskih pronevjera, možda nije u Crnoj Gori kao što to tvrdi Ministarstvo pravde, ali od 2007. godine njegova kompanija posluje na crnogorskom primorju sa ljudima bliskim bivšem premijeru i predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću.

Novinska agencija Asošijeted pres (Associated press) objavila je prije 20-ak dana da je zvanična Palestina zatražila od Crne Gore, Jordana, Iraka, Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata da zamrznu Rašidovu imovinu.

Rašid je, prema pisanju AP, predmet trenutno najveće palestinske istrage za korupciju jer se sumnjiči da je tokom funkcije savjetnika za finansije nekadašnjeg predsjednika Jasera Arafata, pronevjerio milione dolara.

Dokumenti do kojih je došla Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ukazuju da je Rašid poslovao sa crnogorskim biznismenom Zoranom Bećirovicem, od koga je 2007. kupio vojni kompleks u Reževićima "Skočiđevojka" površine 66.242 metra kvadratna.

Iz Ministarstva pravde saopštili su "Vijestima" da Crna Gora nije dobila zahtjev za pružanje međunarodne pravne pomoći od palestinskih vlasti koji se odnosi na Rašida.

Kompanija "Montenegro ril istejt investment" osnovana je 31. avgusta na Djevičanskim ostrvima, a izvršni direktor je Muhamed Rašid koji posjeduje kanadski pasoš, a prebivalište u Kairu.

Prema dokumentima do kojih je MANS došao, ovlašćeni zastupnik "Montenegro ril istejt investment" u Crnoj Gori je Ana Kolarević, sestra bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

U Statutu ovog društva, koji je Kolarević potpisala, stoji da je društvo "osnovano radi investiranja u Crnu Goru, Srbiju i na drugim mjestima i ovlašćeno je da emituje 601 akciju, od kojih je 1 obična akcija vrijedna 1 američki dolar i 600 povlašćenih akcija od 100.000 američkih dolara"

U štampanom izdanju čitajte:

  • Ko je prvi kupio kompleks u Reževićima
  • Kako je tadašnji ministar finansija, a sadašnji premijer Igor Lukšić pritiskao sud u Kotoru zbog prodaje tog zemljišta
  • Kome je i koliko Rašid ostao dužan

Galerija

Bonus video: