MANS poslanicima SNP-a uručio pozive za bojkot Parlamenta

Aktivisti MANS-a su posjetili poslanički klub SNP-a u Skupštini Crne Gore i podijelili pisma poslanicima
45 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2012. 10:27h

Poslije metli za čišćenje partijskih redova i posjete Glavnom odboru, poslanicima Socijalističke narodne partije uručeni su pozivi za bojkot Parlamenta.

Sa transparentom "Očistite žito od kukolja, napustite zarobljenu Skupštinu" aktivisti MANS-a su posjetili poslanički klub SNP-a u Skupštini Crne Gore i podijelili pisma poslanicima kako ne bi davali legitimitet odlukama koje štete interesu građana.

Ukazujući na rad poslanika Aleksandra Damjanovića, predstavnik MANS-a Vuk Maraš je ponovio da je kao predsjednik Odbora za ekonomiju, budžet finansije učinio sve kako ne bi došlo do adekvatne kontrole Prve banke.

"Damjanović je žmurio je na činjenicu da su državne firme i institucije držale višemilionske depozite u Prvoj banci dok se država zaduživala na međunarodnim tržištima i kod komercijalnih banaka po visokim kamatnim stopama", kazao je Maraš I dodao da zbog takvih postupaka građani snose direktne posljedice.

Aktivisti MANS-a su prilikom posjete Parlamentu podsjetili na izjave poslanika Aleksandra Damjanovića od prije dvije godine nakon kontrolne posjete Prvoj banci.

"6. novembra 2010. godine je kazao da je dobro što su sačuvali Prvu banku zbog stabilnosti bankarskog sistema, ekonomije, povjerilaca, građana I privrede, koji su u njoj imali račune", pročitao je predstavnik MANS-a sa plutane table oblijepljene fotografijama i izjavama poslanika SNP-a.

Organizatori protesta su između ostalog ponovili da je nakon kontrolne posjete novinarima na konferencije nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja uz obrazloženje Damjanovića da će voditi računa da izjavama pokriju sva interesovanja.

Iz MANS-a su ponovili da posjete sjedištu partije I uručivanje pisma poslanicima nije napad na SNP već pomoć poštenim poslanicima da se bore za interese građana.

"SNP treba da očisti svoje redove od pojedinaca koji se kriju iza partije, rade na njenu štetu, a u korist DPS-a", poručili su iz MANS-a.

Bonus video: