Perović: Cilj bojkota i protesta treba da bude hapšenje Đukanovića

"Narodu treba reći "nema razmicanja dok Milo Đukanović ne bude uhapšen". Ne nikako da podnese ostavku, to nas ne zanima, dok ne bude uhapšen i smješten iza rešetaka", rekao je Perović
0 komentar(a)
Slavko Perović, Foto: Boris Pejović
Slavko Perović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.06.2012. 14:49h

Bivši lider Liberalnog saveza Slavko Perović podržao je poziv učesnika građanskog protesta u Podgorici da opozicione stranke bojkotuju parlament.

U intervjuu za Dan poručio je da glavni cilj bojkota i protesta treba da bude hapšenje predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

"Sa mafijom se mora raskrstiti svaki kontakt. Mafija mora da bude bojkotovana na svakom mjestu. U prvom redu to podrazumijeva da opozicija napusti parlament. To dalje podrazumijeva i napuštanje svih mafijaških institucija kao i lažnih nevladinih organizacija koje su zapravo u službi mafije. atim treba da uslijedi okupljanje naroda na podgoričkom trgu, ispred parlamenta i vlade. Narodu treba reći "nema razmicanja dok Milo Đukanović ne bude uhapšen". Ne nikako da podnese ostavku, to nas ne zanima, dok ne bude uhapšen, izveden na sud i smješten iza rešetaka", rekao je Perović za Dan.

To, kako je naveo, treba da bude centar napada na mafijaški režim i njegov početni rezultat, koji bi odveo u široke i svijetle prostore slobode, demokratije i prosperiteta.

Perović je naglasio da su mu učesnici protesta, koje organizuju MANS, Unija slobodnih sindikata i Studentska unija izrazili ogromnu podršku. O eventualnom pridruživanju protestima i izlasku na ulice je kazao:

"Da ja tu pobunu vodim, to bih radio na drugačiji način. Meni ne bi cilj bio više nego mafijaški lutak Igor Lukšić. On je tu nebitan. Protesti moraju da se vode lično protiv Mila Đukanovića i crnogorske mafije. To je ono što bi nudilo nadu i mogućnost za eventualni izlazak. Da li ću se priključiti protestima ili ne o tome je rano govoriti", rekao je Perović.

Ponovio je da bi proteste trebalo organizovati ispred ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske.

"Zašto se američkoj tajnoj politici jednom sa ovog prostora ne poruči "vi podržavate mafiju u Crnoj Gori, vi ste njen zaštitnik". Zašto se to ne uradi ispred engleske i francuske ambasade. Zašto političare koji dolaze da daju podršku mafiji ne dočeka hiljade građana sa transparentima u rukama. To su poruke koje se šalju ne samo tim zemljama nego i njihovim medijima, koji nijesu konterolisani kao u Crnoj Gori", rekao je Perović.

Bonus video: