Lazović "razočaran, tužan i nemoćan"

Opštinski odbor DPS u Budvi nakon četvoročasnovne burne sjednice, odbacio je ostavku predsjednika Lazovića, ali on nije promijenio stav
53 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2012. 17:00h

Lider budvanskog DPS-a Boro Lazović potvrdio je "Vijestima" da je podnio ostavku, a razloge će, kako je kazao, obrazložiti u saopštenju koje je najavio za kasnije.

On je ostao čvrsto pri stavu da podnese ostavku, a 8. juna je napustio sjednicu opštinskog odbora nakon govora u kojem je obrazložio zašto se odlučio na taj potez.

Opštinski odbor DPS u Budvi kasno sinoć, nakon četvoročasnovne burne sjednice, odbacio je ostavku predsjednika Lazovića.

Lazović je ostavku ponudio stranačkim kolegama revoltiran raspletom događaja i presudom doskorašnjim čelnim ljudima Opštine u slučaju "Zavala".

Lazović je, kako su prenijeli izvori "Vijesti", ocijenio da su presude za Zavalu svojevrsni napad na Budvu. Rasprava je završena 8. juna nešto poslije 22 časa jednoglasnim stavom više od stotinu prisutnih članova odbora da ne prihvate Lazovićevu odluku da se povuče sa čela te partije.

Sjednica odbora je ranije zakazana po hitnom postupku, pri čemu su članovi telefonom pozivani tri sata uoči njenog početka da učestvuju u radu.

Sjednici je prisustvovao i koordinator DPS sa Budvu Mevludin Nuhodžić.

Niko od budvanskih funkcionera nije želio sinoć da govori o dešavanjima na sjednici.

Lazović se na čelu budvanskog DPS nalazi osam godina i za to vrijeme je uspio da dovede tu partiju na čelo grada u dva navrata, animirajući skoro 72 odsto glasačkog tijela.

DPS odbio ostavku jednoglasno

Članovi budvanskog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno su odbili ostavku predsjednika Odbora Bora Lazovića, saopšteno je danas iz te stranke.On je, kako se navodi, za takav postupak naveo tri razloga.

„Uvodno izlaganje Lazovića izazvalo je niz burnih i emotivnih reakcija članova Odbora, u kojima se mogla osjetiti i srdžba i bijes zbog nedavne presude“

„Prije svega, situaciju koja je povezana sa presudom budvanskim funkkcionerima u takozvanoj aferi Zavala, počevši od načina hapšenja, preko nezakonitog pritvora, do neutemeljene i neprimjerene presude“, kaže se u saopštenju. Kao drugi razlog, Lazović je naveo, odnos na relaciji država-grad koji, prema njegovom mišljenju, nije na nivou kakav Budva zaslužuje.„S obzirom na činjenicu da je upravo u Budvi postignut najveći uspjeh vladajuće partije na posljednjim izborima, i da ona predstavlja najvažniju stavku kada je u pitanju punjene državnog budžeta“, pojasnio je on.Lazović je kao treći razlog naveo „opšteprisutnu ’hajku’ prema tom gradu, koja je kulminirala posljednje dvije godine u medijima, i koja u budućnosti ima tendenciju daljeg razvoja samo sa jednim ciljem - da se diskredituju grad i lokalna vlast i da se okarakterišu kao kriminogeni“. On je, kako se navodi, istakao, da je „razočaran, tužan i nemoćan u situuaciji u kojoj je Budva unaprijed optužena i osuđena, i u kojoj njeni građani predstavljaju sigurnu metu“. „Uvodno izlaganje Lazovića izazvalo je niz burnih i emotivnih reakcija članova Odbora, u kojima se mogla osjetiti i srdžba i bijes zbog nedavne presude“, kaže se u saopštenju. Navodi se da su "svi govornici iskazali punu podršku predsjedniku budvanske vladajuće partije i istakli njegov nemjerljiv doprinos u koordinaciji članova i ostvarenim rezultatima, koje je Predsjedništvo DPS-a često uzimalo kao najpozitivniji primjer“.„Jednoglasno je odbijena ponuđena ostavka Lazovića i donijeti zaključci da budvanski odbor DPS-a nastavi jedinstveno da se priprema za predstojeće izbore, kao i da se o toku rasprave i temama diskusija obavaijesti vrh DPS-a“, zaključuje se u saopštenju

Galerija

Bonus video: