Šaranović prvi sekretar Misije Crne Gore pri EU u Briselu

Šaranoviću je donijeto rješenje za sekretarsku funkciju u Misiji na određeno vrijeme, a platu i boravak u Briselu isplaćivaće ministarstvo pravde iz svog budžeta
165 pregleda 5 komentar(a)
Brisel, EU, zastave, Foto: Telegraph
Brisel, EU, zastave, Foto: Telegraph
Ažurirano: 08.06.2012. 10:27h

Šef kabineta ministra pravde i ljudskih prava Nikola B. Šaranović imenovan je za prvog sekretara Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji za poglavlje 23.24 u Briselu.

Šaranović ide u Brisel kao ekspert ministarstva pravde i ljudskih prava u Misiji pri EU, a kako bi ojačali kapacitete, kako je Vlada odlučila u februaru, a u susret pregovora sa EU.

U informaciji koja je juče prošla Vladu, navodi se da je 6.aprila ministar pravde i ljudskih prava Duško Marković odredio i formalno predložio kolegi iz ministarstva vanjskih poslova Milanu Roćenu da tu dužnost ispred ministarstva pravde obavlja Šaranović.

Marković je naveo da su ga za tu funkciju preporučili četvorogodišnje iskustvo rada na poslovima šefa kabineta, trogodišnje iskustvo na poslovima odnosa s javnošću, magisterij iz prava Evropske unije, diplome Dipomatske akademije "Gavro Vuković“ i Diplomatske akademije u Beču, kao i znanje engleskog i ruskog jezika.

Prema sporazumu o preuzimanju kadrova između dva ministarstva Šaranoviću je 31. maja donijeto rješenje za sekretarsku funkciju u Misiji na određeno vrijeme, a platu i boravak u Briselu isplaćivaće ministarstvo pravde iz svog budžeta.

Bonus video: