Advokat tvrdi da nije vidio 250.000 koje je Vlada dala Ivaniševiću

Miroslav Ivanišević i njegov branilac iz Italije iznose oprečne stavove o 250 hiljada eura koje je Vlada dala za proces o švercu cigareta
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2012. 13:58h

Predsjednik Senata Državne revizorske institucije (DRI) Miroslav Ivanišević kazao je da je novac koji je dobio od Vlade u iznosu od 250.000 eura isplaćen advokatima koji su ga zastupali pred sudom u Bariju u procesu koji se vodio zbog sumnji u njegovu umiješanost u šverc cigareta, iako je njegov advokat Frančesko Paolo Sisto bio iznenađen tom informacijom.

Na pitanje “Vijesti” da li su pare uplaćene advokatskom timu, Ivanišević je, rekao: “Da, naravno”.

Nakon što je sinoć obaviješten da njegov advokat Sisto tvrdi da mu novac nije uplaćen, Ivanišević je rekao da cifra od 250 hiljada eura obuhvata sve troškove postupka.

Ti troškovi, kako je objasnio, čine troškove prevođena spisa sa stranog jezika (oko 10.000 stranica), ostale troškove i naknade advokatskom timu koji su činila četiri advokata.

“Iznos koji je Vlada opredijelila za moju pravnu zaštitu je 250.000 eura i naglašavam da je to pozajmica koja će biti vraćena po okončanju postupka. Poznato je da ti procesi dugo traju i u proceduri se nalazi ogromna dokumentacija na stranom jeziku koja košta značajne svote”, komentar je Ivaniševića na stav njegovog advokata.

U štampanom izdanju pročitajte:

  • Kako je advokat prokomentarisao tvrdnju da mu je uplaćen novac.
  • Po čemu je poznat advokat Sisto
  • Ko se sve pominje kao Ivanišević branilac i zašto je Sisto prijetio tužbom "Vijestima"

Bonus video: