Ivaniševiću Vlada dala 250.000 za advokata u Bariju

Lukšićev kabinet odlučio da bivšem ministru finansija pokrije troškove suđenja za šverc cigareta
0 komentar(a)
Miroslav Ivanišević, Foto: Luka Zeković
Miroslav Ivanišević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.06.2012. 11:13h

Vlada Crne Gore dala je bivšem ministru finansija i aktuelnom predsjedniku Senata Državne revizorske institucije Miroslavu Ivanoviću 250.000 eura kako bi platio advokate koji su ga zastupali pred sudom u Bariju u procesu koji se vodio zbog sumnji u njegovu umiješanost u šverc cigareta.

To je "Vijestima", na osnovu zahtjeva za slobodan pristup informacijama, potvrđeno iz Vlade.

"Vlada je, na sjednici od 24. marta 2011. godine, usvojila zahtjev g. Miroslava Ivaniševića, ranijeg ministra finansija, za pružanje finansijske podrške u procesu koji se vodio pred Građanskim i krivičnim sudom u Bariju, a koji je Vladi dostavilo Ministarstvo pravde", navodi se u odgovoru iz vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Iz Vlade tvrde i da će iznos od 250.000 eura, koje je opredijeljen za odbranu Ivaniševića, biti nadoknađen Crnoj Gori nakon okončanja sudskog postupka za naknadu štete od strane sudskih organa Italije.

"Na osnovu analize troškova prema advokatskoj tarifi, za ovu namjenu je opredijeljeno 250.000 eura, s tim da sredstva koja g. Ivanišević ostvari od strane sudskih organa države Italije, po okončanju sudskog postupka za naknadu štete, do naznačenog iznosa (250.000 eura) pripadaju Crnoj Gori", navodi se u odgovoru.

Ivanišević nije odgovarao na telefonske pozive i sms poruke kako bi odgovorio koliko je od Italije tražio novca za, kako je iz Vlade precizirano, "naknadu štete zbog neosnovanog optuženja" i dokle je taj postupak stigao.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: