Milić upozorava da je propao trud domaćina

Opozicija napustila sjednicu Skupštine GO Tuzi jer smatra da se ne raspravlja o bitnim temama
91 pregleda 4 komentar(a)
SO Tuzi, Foto: Haris Šabotić
SO Tuzi, Foto: Haris Šabotić
Ažurirano: 05.06.2012. 16:31h

Izvještaj o radu javnih službi Glavnog grada za 2011. godinu usvojen je na vanrednoj sjednici GO Tuzi glasovima vladajuće koalicije Demokratske partije socijalista, Demokratske unije Albanaca i Bošnjačke stranke, dok je odbornik Liste za Tuzi Muhamed Đokaj bio protiv izvještaja o radu nekoliko javnih službi.

Ostatak opozicije, izuzev odbornika SDP Ismeta Đokovića koji je bio uzdržan, je napustio salu prije rasprave o pomenutim izvještaju, jer smatraju, kako je kazao, odbornik Građanske inicijative, Vaselj Siništaj, da vlast ubrzanim načinom zasjedanja u Skupštini GO Tuzi i bez pravnog utemeljenja gdje se sve tačke rutinski usvajaju na štetu građana.

Đokaj je optužio da se investicije “Puteva” i još nekoliko javnih preduzeća rade po partijskoj liniji da bi se osigurali glasovi na narednim izborima.

Odbornik Socijalističke narodne partije u Gradskoj opštini Tuzi, Željko Milić, u ime poljoprivrednih proizvođača sa područja Malesije, tražio je da se u dnevni red sjednice Skupštine GO Tuzi, uvede tačka o problemima poljoprivrednih proizvođača u sezoni 2012. godine nastalih zbog nekvalitetnih uvoznih sjemena i zauzimanja stava u vezi s tim, koji je podržao ostatak opozicije, ali je predlog nadglasan glasovima vladajuće koalicije.

Malesija nije Vojvodina i radi se o ozbiljnom problemu, pa ne bih volio da naša sela dođu u poziciju brdskih sela

Milić je kazao da Skupština GO Tuzi treba da stane ispred proizvođača, jer je napravljen propust u njihovom slučaju.

"Dobili smo analize i rješenja da proizvođači u narednih sedam godina ništa neće moći da zasade na njivama. Jedino im je preostalo da spale krompir, 250 rala zemlje je trajno uništeno od čega živi 50 domaćinstava.

Malesija nije Vojvodina i radi se o ozbiljnom problemu, pa ne bih volio da naša sela dođu u poziciju brdskih sela. Radi se o neozbiljnosti prema selima i ljudima koji od poljoprivrede egzistiraju", rekao je Milić.

Odbornik Građanske inicijative Smail Čunmuljaj smatra da moraju biti informisani šta se desilo porodicama proizvođača i da iako ne mogu da Bog zna šta učiniti treba da podignu glas kad je potrebno, jer to što se njima desilo nije mala stvar.

Duković: O poljoprivredi na narednim sjednicama

Odbornik DPS-a Halil Duković predložio je da na narednim sjednicama tematski razgovaraju o poljoprivredi kada budu imali više dokumentacije, a njegov predlog je podržao partijski kolega Omer Adžović, koji je kazao da treba sazvati hitnu sjednicu.

Predsjednik Skupštine GO Tuzi Fadil Kajošaj je istakao da je stvar jako važna, ali da nije potrebno raspravljati jer još nemaju izvještaj nadležnih ministarstava.

Bonus video: