PzP: Dio SNP-a gura tu stranku u zagrljaj DPS-a

Pavlović: Na jedinstvenoj antirežimskoj listi SNP bi morao biti glavni oslonac
131 pregleda 58 komentar(a)
Peđa Bulatović, Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Peđa Bulatović, Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.06.2012. 07:53h

Dio Socijalističke narodne partije (SNP) radi na razbijanju opozicionog saveza i gura tu stranku u zagrljaj Demokratskoj partiji socijalista (DPS), izjavio je poslanik Pokreta za promjene (PzP) Koča Pavlović.

On je ocjenio da lider SNP-a Srđan Milić uz podršku partijskih kolega Aleksandara Damjanovića i Snežane Jonice pokušava da od te partije napravi potencijalnog saradnika DPS-a. Svoje tvrdnje Pavlović je obrazložio Damjanovićevim zalaganjem za samostalni nastup na izborima i tvrdnjama da ima pristojnu građansku komunikaciju sa porodicom Đukanović, ali i podrškom Jonice inicijativi crnogorske delegacije u Strazburu da Crna Gora više ne bude predmet monitoringa Savjeta Evrope. Zbog toga, smatra Pavlović, SNP mora da se odredi prema nastupim svojih funkcionera.

"U ovom trenutku najveća je odgovornost na opozicionarima iz antirežimskog dijela SNP-a. Na onima koji zaista žele da smijene režim, na onima koji nemaju pristojnu građansku komunikaciju sa mafijašima i lupežima. Te kolege iz SNP-a se moraju što prije odrediti prema ovoj politici kolaboracije sa režimom, koju Milić i Damjanović već tri godine nameću čitavoj partiji. U protivnom, ako nastave da ćuteći posmatraju, mogli bi u oktobru osvanuti u naručju DPS-a, što bi bio najmasovniji primjer 'odlaska u četnike nakon 1944'”, kazao je Pavlović “Vijestima”.

On tvrdi da je saradnju sa DPS-om najjača opoziciona stranka potvrdila zahtjevom da se u Crnoj Gori zaustavi antiruska histerija. Podsjećajući da upravo takvim tezama Milo Đukanović pokušava da spriječi Ruse da napuste KAP, Pavlović ističe da mu time SNP pomaže u konfrontaciji sa Vašingtonom, Berlinom i NATO-om. Pavlović je upozorio da je u spoljnopolitičkim kontaktima dio SNP-a postao sljedbenik diplomatije koja istovremeno očijuka sa zapadom i Rusijom: “U Vašingtonu, Berlinu i Briselu neiskreno razvodnjavaju optužbe o vezama kriminala i politike, a u Moskvi iskreno podržavaju priču o evroazijskoj uniji. Tom Putinovom projektu u kome crnogorski režim prepoznaje novu šansu za još jedan ruski investicioni bum i za još jedno masovno pranje kriminalnih para”.

Pavlović je ocijenio da će nova politička ponuda, koju će PzP uskoro predstaviti, biti politički i kadrovski superiorna u odnosu na svaku drugu i ostvariti sigurnu pobjedu ukoliko izborna utakmica bude minimalno demokratska. U takvoj jedinstvenoj antirežimskoj listi, smatra Pavlović, SNP bi morao biti glavni oslonac.

Bonus video: