GA: Neka Vuković pročita zakone prije nego krene da brani partijske interese

Građanska Alijansa je ranije zatražila izmjene zakona o izboru odbornika i poslanika i finasiranju političkih partija
9 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2012. 15:09h

Građanska alijansa poručila je poslaniku Demokratske partije socijalista Miodragu Vukoviću da pažljivo pročita zakone prije nego što krene u odbranu stranačkih interesa.

GA je ranije zatražila izmjene zakona o izboru odbornika i poslanika i finasiranju političkih partija, ocjenjujući da javni funkcioneri krše zakonske odredbe učestvujući u izbornoj kampanji.

Vuković je ocijenio taj zahtjev nelogičnim, jer sprečava ravnopravan tretman svih učesnika izbornog procesa.

GA u reagovanju navodi da nije inicirala uvođenje novih principa u zakonima o izboru odbornika i poslanika i finansiranju političkih partija, već dopune koje će omogućiti nadležnim institucijama da ih sprovode.

"Zato Vuković ima problem sa zakonom za koji je i sam glasao u parlamentu"

"Da je Vuković pročitao zakon možda bi to znao, kao i odgovor Državne izborne komisije koji smo uputili poslaničkim klubovima u kojem stoji da da se javne funkcije ne smiju zloupotrebljavati za vrijeme trajanja radnog vremena u svrhu promocije sopstvenih partijskih lista. Ali, da je ista zakonom ograničena jer nijesu propisane procedure za utvrđivanje kršenja zakona, kao ni propisane sankcije", kaže se u saopštenju dsotavljenom agencije MINA.

Navodi se da je zakon precizan i odnosi se na kampanje funkcionera za vrijeme trajanja radnog vremena. "Zato Vuković ima problem sa zakonom za koji je i sam glasao u parlamentu".

“Zato preporučujemo da poslanici prethodno pročitaju zakon prije nego što beskompromisno krenu u odbranu partijskih interesa. Takođe, žao nam je što se ovdje ne radi o "miješanju baba i žaba", kako reče Vuković, već, očigledno, svjesnom spinovanju i blefiranju", kaže se u reagovanju GA.

Bonus video: