SNP se udvara biračima ili se primiče DPS-u

Funkcioner SNP-a Miomir Vojinović je na 13. kongresu Jedinstvene Rusije Vladimira Putina poručio da će spriječiti širenja antiruske histerije
30 komentar(a)
Gošović Živković SNP, Foto: Arhiva Vijesti
Gošović Živković SNP, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.06.2012. 12:44h

Geopolitički analitičar Blagoje Grahovac ocijenio je navode SNP-a da će zaustaviti navodnu “antirusku histeriju” u Crnoj Gori prvenstveno kao namjeru te partije da poboljša komunikaciju sa Jedinstvenom Rusijom Vladimira Putina i ruskim partnerom, ali i kao poruku za domaću upotrebu “bar kod onih ljudi koji imaju naglašeno pravoslavlje”.

Međutim, poslanik Pokreta za promjene Koča Pavlović je ocijenio da je na pomolu nova skupštinska većina koju bi činili DPS i, kako je kazao, grupa u SNP koju predvode Srđan Milić i Aleksandar Damjanović.

Pavlović je optužio SNP da pokušaj zaustavljanja krađe u KAP-u nastoji da predstavi kao „antirusku histeriju“. I Grahovac smatra da u Crnoj Gori nije riječ o antiruskom raspoloženju.

“Nego o dizanju glasa protiv nezakonitih radnji. Nema takve histerije u Crnoj Gori protiv bilo koga, ali ima vapaj za spas sopstvene države protiv udruživanja organizovanog kriminala iz Crne Gore i sa drugih prostora, prvenstveno iz Rusije”, rekao je Grahovac.

Funkcioner SNP-a Miomir Vojinović, na 13. kongresu Jedinstvene Rusije Vladimira Putina poručio da će spriječiti širenja antiruske histerije >>>

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: