SNP: Spriječićemo anti-rusku histeriju u Crnoj Gori

Oni su u pozdravnom govoru rekli da je formalni uzrok histerije problem sa velikom investicijom CEAC i Rusa u najveću crnogorsku kompaniju KAP
16 komentar(a)
KAP, Elektroliza, Foto: Luka Zeković
KAP, Elektroliza, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.05.2012. 16:01h

Dio crnogorske javnosti i medija vode pravu anti-rusku kampanju protiv ruskih investitora i kompanija, kazali su predstavnici SNP-a na 13. Kongresu Jedinstvene Rusije.

Oni su u pozdravnom govoru rekli da je formalni uzrok histerije problem sa velikom investicijom CEAC i Rusa u najveću crnogorsku kompaniju KAP.

"Taj izolovani problem za koji mi u SNP-u želimo da se riješi dijalogom partnera bez želje da neko nekog prevari, drugi u Crnoj Gori žele da predstave na način da Ruske kompanije nijesu kredibilne", kazali su predstavnici SNP-a i dodali da rad KAP nadležne obavezu da pronađu rješenje za nastavak proizvodnje.

Iz najveće opozicione partije su obećali Rusi da neće dozvoliti gašenje KAP-a i da će raditi na poboljšanju saradnje Crne Gore i Rusije, tvrdeći da "znaju ko pokušava da širi antirusku histeriju".

Podržavaju put ka EU

Predstavnici SNP-a su kazali da podržavaju put Crne Gore ka EU te da Evroazijsku uniju sagledavaju kao prirodnog globalnog činioca daje puni smisao ideji jedinstvenog evroazijskog prostora.

"U toj globalnoj utakmici mala Crna Gora mora naći svoje mjesto, a gdje će prije nego tamo gdje Rusija velikodušno daje šansu da se kroz članstvo u Evroazijskoj uniji iskoriste crnogorski ekonomski potencijali, u turizmu, energetici, poljoprivredi i metalurškom kompleksu, da se dođe do novih ideja, da se uhvati korak sa savremenim svijetom u pogledu inovacija, novih tehnologija...", ističu oni.

Iz SNP se nadaju da će se tako jačati političke i bezbjedonosne veze Crne Gore i Rusije, u cilju zaštite obostranih interesa, prava i sloboda građana.

Kako je ranije najavljeno iz SNP-a kongresu Jedinstvene Rusije su prisustvovali direktor SNP-a, Vladimir Vujović i portparol Miomir Vojinović.

Bonus video: