Raonić iznutra mijenja Pobjedu

"Mišljenja sam da Raonić, sve ida i ma kanadski pasoš, ne može promijeniti stanje u ”Pobjedi”, kazao je Aleksandar Dedović
10 komentar(a)
Boris Raonić, Foto: Arhiva Vijesti
Boris Raonić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.05.2012. 19:30h

Vlada je, na predlog ministara SDP-a, imenovala predsjednika Građanske alijanse Borisa Raonića u Odbor direktora državnog lista “Pobjeda”, saznaju “Vijesti” iz Vlade.

To je skladu sa koalicionim sporazumom prema kojem veći koalicioni partner, u odborima direktora i upravnih odbora gdje je većinski vlasnik država, predlaže veći broj članova, približno oko 80 odsto, dok SDP ima pravo na preosatlu kvotu.

“Tako je bilo i ovog puta, pa je DPS predložio, a Vlada usvojila, tri člana, a SDP jednog i to nevladinog aktivistu Borisa Raonića”, kazao je izvor “Vijesti”.

Osim njega, članovi “Pobjedinog” borda su i Radule Novović, Tijana Stanković, Miodrag Strugar, a interese radnika zastupaće Jovan Vukadinović. Samo prije nekoliko dana ljekar Mensud Grbović, koji je bio kadara SDP-a u Odboru “Pobjede”, podnio je ostavku na tu poziciju, navodeći da ne želi da bude u upravljačkim strukturama državnog lista čije pisanje podsjeća na ono iz 90-ih prošlog vijeka.

Raonić je, nakon izbora u Bord direktora “Pobjede”, obećao da će u prvoj sedmici djelovanja u Odboru direktora pokušati da zavede red u uređivačkoj politici “Pobjede” kojeg, kako kaže, sada nema.

Izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Dragan Koprivica se ne bi prihvatio članstva u Odboru direktora “Pobjede”, jer ni on “nema tu vrstu iskustva”

Međutim, za direktora Alfa centra Aleksandra Dedovića izbor Raonića za člana upravljačke strukture “Pobjede” “vrlo je interesantan”.

“Sve mi se čini da se radi o još jednom padanju u zagrljaj Vlade i NVO sektora. Bilo bi interesantno saznati koji ga je koalicioni partner predložio. Ne znam da li će struja koja ga je predložila tražiti od njega kontrauslugu. Mišljenja sam da Raonić, sve i da ima kanadski pasoš, ne može promijeniti stanje u “Pobjedi”. Ja to članstvo nikad ne bih prihvatio jer nemam tu vrstu znanja i iskustva za rad u medijima. Sa druge strane, čini mi se da crnogorski civilni sektor nije ništa bolji, niti sa više patriotizma od Vlade”, ocijenio je Dedović.

Izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Dragan Koprivica se takođe ne bi prihvatio članstva u Odboru direktora “Pobjede”, jer ni on “nema tu vrstu iskustva”.

“CDT učestvuje u radnim tijelima Vlade za koje smatra da im može doprinijeti boljim zakonskim rješenjima svojim ekspertizama, ali nemamo stručnjaka za oblast medija. Želimo da vidimo šta će kolega Raonić uraditi, pa ćemo se nakon toga odrediti oko njegovog članstva u tom odboru. Svako treba da proba da napravi promjenu, a mi ga podržavamo u tome”, rekao je Koprivica.

Bonus video: