Teške fizičke povrede: Aktivisti DPS napali odborničke kandidate koalicije "Za 21. vijek"?

Iz koalicije navode da je napadače predvodio aktivista DPS-a sa Konika, Ero Škrijelj
625 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2018. 12:05h

Iz koalicije "Podgorica za 21. vijek" su saopštili da su ih na Koniku fizički napali aktivisti Demokratske partije socijalista i jednom od aktivista oteli telefon. dok su jednom kandidatu za odbornike Lazaru Preleviću nanijeli teške tjelesne povrede.

"Kandidati za odbornike Luka Rakčević, Lazar Prelević, Zoran Mikić i Janko Krstović su, zajedno sa drugim aktivistima te kaolicije, otrkili i snimali punkt Demokratske partije socijalista (DPS), u kome su aktivisti te partije kupovali lične karte. Tom prilikom, pojavilo se nekoliko automobila i džipova sa zatamnjenim staklima i bez registracija, iz kojih je izašlo nekoliko desetina aktivista DPS koji su prvo započeli verbalni, a zatim i fizički obračun sa kandidatima za odborbike koalicije "Za 21. vijek".Tom prilikom, zadate su brojne povrede aktivistima koalicije "Za 21. vijek". Prelević se nakon napada uputio u Urgentni centar na šivenje zadobijenih rana, drugim aktivistima su zadati brojni udarci pesnicama u dijelu glave, dok je jednom od njih otuđen mobilni telefon sa kojim je snimao početak incidenta", navodi se u saopštenju koalicije za 21. vijek.

Iz koalicije navode da je napadače predvodio aktivista DPS-a sa Konika, Ero Škrijelj.

Dodaje se da su pozvali policiju i da još nije izašla na lice mjesta.

JWPlayer video mesto

Iz koalicije “Za 21. vijek” saopštili su kasnije da je "DPS danas sa Konika poslao poruku o kakvoj je kriminalnoj organizaciji riječ".

"Udarili su na mladost, na ono najpoštenije i najčistije što postoji u jednom društvu. Udarili su na ljude koji jedino što žele jeste da ova zemlja krene naprijed, da ne prisustvujemo više scenama u kojima svaki izborni dan prolazi na ovakav varavarski i necivilizovan način", naveli su oni.

Pozvali su građane da im, kako su naveli, "pomognu da zaštite ljude od sramnog djelovanja i funkcionisanja DPS-a".

JWPlayer video mesto

CDT: Osuđujemo napad na odbornike, Tužilaštvo odmah da odreaguje

CDT najoštrije osuđuje napad na kandidate za odbornike koalicije Demokrate-URA koji se dogodio na Koniku. Pozivamo Tužilaštvo da hitno reaguje, a policiju da obezbijedi mirno sprovođenje izbora.

Oni su takođe apelovali na sve političke subjekte da da javno osude ovakvo ponašanje, a naročito ako dolazi od njihovih aktivista.

"Jedino odgovorno ponašanje u ovoj situaciji je jasna i javna osuda svakog nasilja", navode u CDT.

Građanski savez za promjene: Pozivamo tužilaštvo da odmah reaguje i da privede vinovnike napada na Koniku

"Najoštrije osuđujemo ponašanje kriminalnih struktura vlasti u obesmišljavanju izbornog procesa. Pozivamo tuzilastvo da odmah reaguje i da vinovnike teškog napada na opozicione aktiviste na Koniku privedu pravdi, posebno posto se radi o istim licima koja su poznata kao “kerberi” svakog izbornog procesa", saopšteno je iz Građanskog saveza za promjene.

Galerija

Bonus video: