Mandić bi da vrati četnike

"Sljedbenici mračne četničke ideologije i potomaka ratnih zločinaca, pokušavaju da na sve moguće načine svoje pretke rehabilituju i proglase osobodiocima, a partizane dželatima"
111 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 07:38h

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve Amfilohije i lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić žele da u Crnoj Gori rehabilituju četnički pokret i proglase ga oslobodilačkim izjavio je Gojko Vlahović, predsjednik Udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata (UBNOR). On je na sjednici boračke organizacije juče u Kolašinu kazao da sljedbenici “mračne četničke ideologije” pokušavaju da falsifikuju istoriju.

“To samo mogu da čine pokvarene i umno poremećene osobe. Za sve to nalaze podršku u SPC, privremeno stacioniranoj u Crnoj Gori i njenom, po pakosti poznatom mitropolitu Amfilohiju. Sve to uz zdušnu pomoć akedmika Matije Bećkovića, kojemu je u Crnoj Gori sve crno i mrsko i Nove koju prevodi proglašeni četnički vojvoda Mandić. Ne birajući sredstva, oni čine sve da bi narodno-oslobodilačku borbu oblatili. Pokušavaju da promijene uloge partizana i četnika, što istorija neće dozvoliti jer je njihove pretke okarakterisala kao izdajnike”, rekao jeVlahović.

On je pozdravio odluku kolašinske vlasti da odbije zahtjeve da se promjene imena ulica i trgova, nazvanih po znamenitim ličnostima iz Drugog svjetskog rata. Inicijatore predloga za promjenu naziva ulica Vlahović je nazvao pokvarenim i poremećenim osobama. “Naša organizacija je na vrijeme ragovala na ideje sljedbenika mračne četničke ideologije i potomaka ratnih zločinaca, koji pokušavaju da na sve moguće načine svoje pretke rehabilituju i proglase osobodiocima, a partizane dželatima. To je podlost i bezobrazluk”.

Jučerašnjoj skupštini prisustvovali su i predsjednici Opštine i gradske skupštine Darko Brajušković i Mile Šuković, kao i čelnici crnogorskog UBNOR-a Andrija Nikolić i Zuvdija Hodžić koji nijesu reagovali na Vlahovićeve tvrdnje da su zagovornici rehabilitacije četnika ”lažovi, pokvarenjaci i potomci ratnih zločinaca”.

Bonus video: