Ćalović: Da je Lukšić radio, Đukanović bi bio u zatvoru

Ona smatra da Đukanović pokušava da pasivizuje otpor i prebaci odgovornost na Lukšića tražeći od njega da radi
0 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva Vijesti
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.05.2012. 10:01h

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović smatra licemjernom izjavu lidera DPS-a Mila Đukanovića da razumije građane i njihove opravdane zahtjeve da žive bolje, “jer upravo on mora snositi najveću odgovornost za zarobljavanje države i uništavanje ekonomije”.

Ona je, komentarišuću Đukanovićeve ocjene da Vlada Igora Lukšića ne treba da odgovara na poruke sa protesta, već da radi na poboljšanju ekonomije, “Vijestima” rekla da takva izjava djeluje jadno i bespomoćno “nakon konstatacija da MANS manipuliše građanima, potkupljivanja i prijetnji građanima, te pokušaja kriminalca Nasera Keljmendija u sprezi sa obavještajnim službama da podmetne novac organizatorima protesta”.

“U razmaku od samo dva dana proteste su 'podržali' jedan režimski i jedan kriminalni lider, što pokazuje da je otpor građana zabrinuo ključne igrače na političkoj sceni, ali i u kriminalnom podzemlju i da pritisak počinje da daje rezultate”, uvjerena je Ćalović.

Ona smatra da Đukanović pokušava da pasivizuje otpor i prebaci odgovornost na Lukšića tražeći od njega da radi.

“Niko ne može zaboraviti činjenicu da Lukšić nije izabrani predstavnik građana, već Đukanovićeva marioneta za koju je glasalo četrdesetak poslanika. Nema građanina koji ne zna da su poslovi porodice i prijatelja Đukanovića glavni okovi naše privrede, zbog kojih mi svakoga mjeseca plaćamo ugradnje na računima. Da je Lukšić i njegova vlada zaista radila svoj posao, ti poslovi bi bili raskinuti, a Đukanović i njegovo okruženje bi bili u zatvoru, a ne u Splendidu”, istakla je ona.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: