Đukanović: Opravdavam zahtjeve građana da žive bolje

Prozivke na protestima je prokomentarisao da "kao javna ličnost apsolutno dobro podnosi i kritike i pohvale"
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2012. 15:57h

Lider DPS Milo Đukanović kazao je da još nije određen termin za vanredne izbore, ali da smatra da je riječ o redovnim izborima.

Đukanović je nakon IX Okupljanje zvaničnika jugoistočne Evrope koje se održava u bečićkom „Splendidu” kazao da nije isključio mogućnost da bude kandidat za predsjednika države, ali i da za sada nema takvih ambicija.

"Ja te izbore zaista ne bih nazvao vanrednim. Mi smo progurali tri i po godine mandata ove Vlade. Vjerujem da svaki termin poslije ljeta u kojem se dogode parlamentarni izbori moramo smatrati terminom redovnih izbora. U DPS smo počeli razgovore na tu temu, ali nijesmo došli do stava koji bi predložili koalicionim partnerima i predstavnicima parlamentarne opozcije. Kada dođemo do takvog predloga izaći ćemo u javnost i vjerujem da ćemo se usaglasiti oko termina izbora", naglasio je Đukanović.

Bivši premijer je negatitivno pominjenje njegovog imena na građanskim protestima prokomentarisao da "kao javna ličnost apsolutno dobro podnosi i kritike i pohvale“.

Daleko sam od primisli da je sve dobro i da sve te odluke bile najbolje i da će izdržati probu vremena.

On se osvrnuo da dvadesetogodišnju vladavinu i kazao da to nijesu bile ugodne godine i da su se donosile teške odluke.

"Dio ljudi smatra da sam to sa svojim timom dobro radio, dio ljudi, kao što je u to svakoj drugoj sredini, nema pozitivno mišljenje o politici koju sam vodio. Na to sam navikao. Ono što znam da sam sve svoje najbolje kapacitete uložio u tih 20 godina da uradim ono što je objektivno bilo moguće. Danas, kada o tome razmišljam, mislim da je urađeno dosta toga dobrog. Daleko sam od primisli da je sve dobro i da sve te odluke bile najbolje i da će izdržati probu vremena. Ne znam ni jednu politiku, ni jednog čovjeka, ni jednu državu u kojoj bi mogli govoriti o takvih kategorijama", naveo je Đukanović.

IX Okupljanje zvaničnika jugoistočne Evrope

On očekuje od Vlade da ne nudi odgovorne na verbalne poruke sa mitinga, već održive odgovore na realne probleme sa kojima se suočava crnogorsko društvo, kako „bismo stvorili uslove da bude manje protesta i više zadovoljnih“.

Upitan da li su zahtjevi sa mitinga MANS-a i sindikata opravdani, Đukanović je odgovorio pitanje:

Ubijeđen sam da društvo danas bolje izgleda nego prije šest godina.

"Ubijeđen sam da društvo danas bolje izgleda nego prije šest godina. Do novog kvaliteta života se ne dolazi ni preko noći, ni za godinu, ni za šest.. nego se na tome mora vrijedno raditi. Da će u društvo biti onih koji su nestrpljivi, koji su nezadovoljni kvalitetnom svoga života na ovim prolaznim stanicima. Protiv toga ni jedna ozbiljna politika, ni jedna Vlada ne treba protestovati, već razumjeti kao dio političkog života", zaključio je Đukanović.

Galerija

Bonus video: