Previranja u danilovgradskom DPS-u: Đuranović goni rivale

Kovačević važi za najpopularniju građanku Danilovgrada i upravo zato, tvrde naši sagovornici, smeta Đuranoviću
174 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Đuranović, Foto: Jelena Jovanović
Branislav Đuranović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 26.05.2012. 14:37h

Problemi u danilovgradskom dijelu DPS-a tinjaju duže od godinu i sve se jasnije prepoznaju oni kojima smeta činjenica da su Opštinski i Izvršni odbor skrojeni po željama predsjednika opštine Branislava Đuranovića, čiji je glavni kriterijum za odabir članova bio lojalnost i poslušnost prema njemu, tvrde sagovornici iz danilovgradskog odbora DPS-a, koji su se obratili “Vijestima”, zahtijevajući anonimnost.

Oni su kazali da je, dok je bio aktivan u partiji, Dragan Đurović uspijevao da pomiri različite struje u DPS-u, da su bez njegovog angažovanja sukobi isplivali na površinu, te da će zbog pokazivanja “očitih autokratskih tendencija Đuranovića” u budućem periodu eskalirati.

Njih čudi to što je šef DPS-a u Danilovgradu dr Miodrag Đurović dirigentsku palicu prepustio Đuranoviću. Više izvora “Vijesti” tvrde da se Đuranović zvanično ne miješa u odluke, ali da uporno nameće svoju volju i postepeno eliminiše funkcionere koji imaju svoje mišljenje. Tako su iz lokalnog rukovodstva eliminisani direktorica Doma zdravlja Zorica Beba Kovačević, koja više nije u Izvršnom odboru, direktor Centra za kulturu Ranko Vuković, koji je bio predsjednik kluba odbornika, istaknuti član Dragan Mitov Đurović i odbornik Miladin Radulović. Đurović više nije u opštinskom, a Radulović u Izvršnom odboru.

Kovačević važi za najpopularniju građanku Danilovgrada i upravo zato, tvrde naši sagovornici, smeta Đuranoviću

Kovačević važi za najpopularniju građanku Danilovgrada i upravo zato, tvrde naši sagovornici, smeta Đuranoviću.

“Ovdje se zna da bi Kovačevićeva na svim unutarpartijskim ili opštinskim izborima pobijedila listu koju predvode Đuranović i Đurović i to sa ubjedljivom većinom. To mišljenje preovladava čak i u organima partije koji su trenutno skrojeni po mjeri njih dvojice. Ako bi članovi DPS-a koje trenutno rukovodstvo pokušava eliminisati na sljedećim opštinskim izborima napravili listu, u najmanju ruku bi pocijepali DPS. Očigledno je da je Đuranović pokušava grad dovesti na svoju mjeru”, tvrdi jedan od sagovornika.

Usluga opozicionim partijama?

Đuranovićevi oponenti smatraju da on na taj način najveću uslugu čini opozicionim partijama. Kao primjer ističu činjenicu da su Đurović i, naročito, Radulović zaslužni za izborne pobjede u njihovim mjesnim odborima, u kojima je do tada opozicija imala nadmoć.

Što se tiče Ranka Vukovića, izvori “Vijesti” tvrde da se zalagao za tolerantne odnose u okviru DPS-a i fer odnose sa opozicijom, kao i da je dao veliki doprinos prilikom referenduma. Upravo je Vuković doprinio izboru Đuranovića za predsjednika opštine, a sada je žrtva pokušaja da ga dezavuišu zanemarivanjem ustanove koju vodi, prije svega finansijskom.

Izvori “Vijesti” dodaju da su uz Đuranovića i poslanik Milorad Vuletić, načelnik Službe zaštite Goran Radulović, direktor osnovne škole Branislav–Miko Stanišić...

Đurović: Nema problema

Šef opštinskog DPS-a Miodrag Đurović negira da u opštinskom odboru postoje problemi: “Danilovgradski DPS je stabilan, nemamo nikakvih problema niti podjela ili cijepanja. Mi uspješno radimo u kontinuitetu”.

Upitan da li su tačni navodi njegovih partijskih kolega da je upravljanje partijom prepustio predsjedniku opštine, Đurović je kazao da partijom upravljaju svi njeni članovi: “Kod nas partijom upravljaju ljudi. Svi naši članovi, kojih ima oko 4.000, aktivisti i tako redom. Kod nas vlada demokratski princip i princip dogovaranja”.

Đuranović nije odgovorio na pitanja poslata elektronskom poštom, niti se javljao na telefon.

Bonus video: