Koalicija "Za 21. vijek": Podgorica će dobiti Drugu gimnaziju

"Prema idejnom projektu II Gimnazija će biti savremeni objekat sa najmanje 25 učionica, 5 specijalističkih kabineta, 3 informatičke učionice i laboratorijama za kabinete hemije i biologije"
80 pregleda 2 komentar(a)
nova gimnazija, Foto: Za21vijek
nova gimnazija, Foto: Za21vijek
Ažurirano: 25.05.2018. 16:47h

Izgradnja druge podgoričke gimnazije jedan je od prioriteta Demokrata i Građanskog pokreta URA. Ljudi za 21. vijek će u saradnji sa resornim ministarstvom, a uz pomoć i saradnju zainteresovanih donatora i kredibilnih investitora, sagraditi novu Gimnaziju u dijelu grada preko Morače i na taj način rasteretiti postojeću, navodi se u saopštenju koalicije Za 21. vijek.

Nova Gimnazija, kako najavljuju, biće opšteg tipa sa specijalističkim odjeljenjima koja će odgovarati različitim afinitetima učenika od matematike i društvenih nauka do dvojezičnih odjeljenja i odjeljenja za sportiste.

"Prema idejnom projektu II Gimnazija će biti savremeni objekat sa najmanje 25 učionica, 5 specijalističkih kabineta, 3 informatičke učionice i laboratorijama za kabinete hemije i biologije. Osim toga, nova Gimnazija će posjedovati: svečanu salu, amfiteatar za predavanja i radionice, biblioteku sa čitaonicom i multimedijalnu salu, kao i potpuno opremljenu višenamjensku sportsku salu. Posebno ističemo da izgradnja nove škole neće koštati grad i građane nijedan euro zahvaljujući donatorima koji su prepoznali važnost ovog projekta i spremni su da sredstva za izgradnju II gimnazije doniraju novoj gradskoj upravi predvođenoj Demokratama i Građanskim pokretom URA", navodi se u saopštenju.

Bonus video: