Mladi SDP-a poručili poslanicima: Slušajte poruke sa protesta

Iz Foruma mladih SDP-a pvodom rasprave o Zakonu o budžetu poručili da se prvenstveno vodi računa o intersima građana
8 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2012. 13:22h

Povodom početka skupštinske rasprave o Izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore, Forum mladih SDP-a obratili su se poslanicima Skupštine Crne Gore saopštenjem kojim ih pozivaju "da vode računa o interesima građama i porukama koje im upućuju učesnici građanskih protesta".

"Kako je budžet u suštini državni novčanik, vlast je obavezna da taj novčanik prilagodi potrebama svojih građana u svijetlu zaštite nacionalnih interesa i očuvanja standarda", kaže se u saopštenju koje je potpisao potpresjednik Foruma mladih SDP-a Jovan Đurišić.

"Smatram da poslanici u toku rasprave o Izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore primarno moraju imati na umu zahtjeve naših radnika, građana i studenata. Krajne bi bilo loše i opasno državni budžet prilagođavati potrebama stranih investitora. Ne smiju građani biti ti koji će plaćati račune proistekle donošenjem loših odluka" stoji u saopštenju.

Iz Foruma su kazali da očekuju pravičnu raspodjelu resursa: "Očekujem da će poslanici u crnogorskoj Skupštini ispoštovani obavezu pravične raspodjele nacionalnih resursa i na taj način ispoštovati jednu od osnovnih ustavnih odredbi da je Crna Gora država socijalne pravde", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: