ŽUČNA RASPRAVA

Šef nikšićkog SNP-a pred smjenom

„Sramota je zašto novinarima nije dozvoljeno da snimaju šta se unutra dešavalo. Narod i članstvo treba da znaju pravu istinu
51 pregleda 2 komentar(a)
Svetozar Golubović, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Svetozar Golubović, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.05.2012. 13:56h

Članovi nikšićkog SNP-a sinoć su četiri sata raspravljali o smjeni predsjednika odbora Svetozara Golubovića, ali glasanja nije bilo jer je Statutom predviđeno da to prvo mora da odobri Glavni odbor stranke.

Smjenu Golubovića, koji je i poslanik, zatražila su 94 člana nezadovoljna načinom na koji vodi stranku u Nikšiću i odnosom prema članstvu.

„Vođena je rasprava, ali nije razriješen predsjednik opštinskog odbora. Radna grupa, kako su neki mediji pisali, nije gasila požar već je samo prisustvovala ovoj, kao što će prisustvovati svim sjednicama koje će se održati u ostalih 20 opštinskih odbora. Nijesmo čak ni učestvovali u raspravi”, kratko je nakon sjednice rekla članica rukovodstva SNP-a Snežana Jonica. Pored nje, sjednici su prisustvovali šef poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović i Spasoje Kovačević.

Prema izvorima “Vijesti”, Damjanović je obećao da će na sjednici Glavnog odbora obezbijediti da prođe odluka o glasanju o smjeni Golubovića, nakon čega bi se nikšićki odbor ponovo sastao i utvrdio da li Golubović ima većinu ili ne.

Na sjednici je vođena žučna rasprava: “Bila je prisutna većina potpisnika peticije, mada nijesu svi došli. Ovi što su došli htjeli su odmah da glasaju o smjeni Golubovića, ali je Jonica pročitala statutarnu odredbu po kojoj o njegovoj smjeni ne može da se glasa bez mišljenja Glavnog odbora, tako da će se to sačekati.

A slijede i izbori u stranci pa treba sa ovim pričekati”, kazao je jedan od naših sagovornika.

Nakon sjednice pojedini članovi opštinskog odborasu revoltirano komentarisali da sve ono što se unutra dešavalo podsjeća na tragikomediju, dok su neki komentarisali da nikada nijesu bili jači.

„Sramota je zašto novinarima nije dozvoljeno da snimaju šta se unutra dešavalo. Narod i članstvo treba da znaju pravu istinu“, kazao je jedan od vidno iznerviranih članova odbora, koji je tražio smjenu Golubovića.