Golubović traži zaštitu od Milića

Nikšićki SNP bi trebao na današnjoj sjednici da raspravlja o smjeni Golubovića koju su, svojim potpisima, zatražila 94 člana
61 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2012. 13:49h

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) i poslanik Svetozar Golubović nema namjeru da mimo prihvati zahtjev većine članova tog tijela da bude smijenjen i samo je pitanje da li u njegovu zaštitu stati rukovodstvo partije na čelu sa liderom Srđanom Milićem.

Nikšićki SNP bi trebao na današnjoj sjednici da raspravlja o smjeni Golubovića koju su, svojim potpisima, zatražila 94 člana nezadovoljni načinom na koji se odnosio prema njima i radom partije u tom gradu.

Taj odbor SNP-a zvanično je na početku svog mandata prije pet godina imao oko 230 članova, ali se na tom spisku, kako tvrde izvori "Vijesti" koji se zalažu za smjenu Golubovića, sada nalazi oko 150 članova onih koji su uključeni u rad partije.

Ti izvori "Vijesti" navode da su za smjenu Golobovića još 20 do 30 članova koji nijesu potpisali peticiju. Oni su prije dvije sedmice centrali SNP-a u Podgorici predali inicijativu za sjednicom odbora na kojoj bi se raspravljalo o smjeni Golubovića jer je, kako tvrde kancelarija te stranke u Nikšiću bila zaključana.

Izvori "Vijesti" navode da su za smjenu Golobovića još 20 do 30 članova koji nijesu potpisali peticiju

Golubović je, nakon toga, zatražio od Statutarne komisije SNP-a da se odredi da li se članovima opštinskog odbora mogu smatrati oni koji više od 12 mjeseci nijesu dolazili na sjednice tog tijela i da li ga može smijeniti opštinski odbor, koji ga je, inače, i izabrao na tu funkciju.

Neki članovi nikšićkog odbora, kako tvrde izvori "Vijesti", nijesu ni dobijali pozive za sjednice u posljednjih nekoliko mjeseci, a o čemu je obaviješten Milić u razgovoru sa članovima Glavnog odbora iz Nikšića.

Na tom spisku "neredovnih" članova, koji je Golubović dostavio centrali, ima oko 20 do 30 onih koji su potpisali peticiju za njegovom smjenom.

Član Statutame komisije Đorđije Ulićević rekao je "Vijestima" da je komisija zauzela jasan stav o ta dva pitanja.

"Ko ne dođe više od dva puta na sjednicu, prestaje mu mandat člana opštinskog odbora, ali se prethodno mora utvrditi da li je bio pozvan, da li je opravdao nedolazak...", rekao je Ulićević.

Ulićević je kazao da Statutarna komisija smatra da Opštinski odbor može smijeniti predsjednika, uz prethodno pribavljeno mišljenje Glavnog odbora partije

Što se tiče drugog zahtjeva Golubovića, Ulićević je kazao da Statutarna komisija smatra da Opštinski odbor može smijeniti predsjednika, uz prethodno pribavljeno mišljenje Glavnog odbora partije.

Golubović je "Vijestima" kazao da još nije dobio odgovor od Statutame komisije.

"Mi radimo isključivo u skladu sa statutom, a što se ne bi moglo reći za pokretače ove inicijative. Ja ne mogu ništa više da kažem zbog toga što sam statutamo ograničen, jer izjave za javnost daju isključivo predsjednik partije ili portparol. Poslije sjednice opštinskog odbora koja je, inače, zatvorena za javnost ja ću dati saopštenje", rekao je Golubović.

Radna grupa dolazi u Niksić da gasi požar

Na sjednici opštinskog odbora u Nikšiću trebalo bi da učestvuju članovi radne grupe za izborne konferencije Snežana Jonica, Aleksandar Damjanović i Spasoje Kovačević.

Poslanik Milan Knežević je ranije podnio ostavku na članstvo u ovoj radnoj grupi.

Ova radna grupa, prema informacijama "Vijesti", nije učestvovala na sjednici podgoričkog odbora, kada se nedavno raspravljalo o izborima na nivou te opštinske organizacije, zbog čega ih je vjerovatno Milić posalo da gase požar u Nikšiću koji je došao u nezgodnom trenutku, s obzirom na to da bi do 30. juna trebalo očekivati izbore i u drugim opštinskim odborima koji po pravilu u svim partijama podižu temperaturu.

Galerija

Bonus video: