Jocović ambasador u Moskvi, Joličić - Kuliš u Berlinu

Jocović i Joličić - Kuliš s na Odboru najavili da će im među prioritetima biti jačanje saradnje CG i tim zemalja
180 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 11:35h

Odbor za međunarodne odnose i evropske integracije podržao je glasovima vladajuće većine predloge da Zoran Jocović bude imenovan za ambasadora Crne Gore u Moskvi, a podršku je dobio i predlog da Vera Joličić - Kuliš bude ambasadorka u Berlinu.

Nakon zatvorene sjednice za javnost predsjedavajući Odborom Miodrag Vuković rekao je da se niko od članova nije protivio predlozima,ali su Goran Danilović (Nova) i Vaslilije Lalošević(SNP) ostali uzdržani.

Tema tokom razgovora članova odbora sa Verom Joličić - Kuliš bili su računi koje je u prethodnom periodu napravila na službenim putovanjima u inostranstvo, dok je bila šefica kabineta ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Milana Roćena.

Jocović i Joličić - Kuliš su, rekao je Vuković, na Odboru najavili da će im među prioritetima biti jačanje saradnje crnogorskog parlamenta sa njemačkim Bundestagom, odnosno ruskom Dumom.

"Ta saradnja je inače dobra, ali postoji prostor za dalje unapređivanje", rekao je Vuković, ocjenjujući da su razgovori sa budućim ambasadorima protekli u korektnoj atmosferi.

Vuković je podsjetio da je riječ o dvije izuzetno važne destinacije.

"Njemačka je jedna od najjačih država sa kojom treba održavati prijateljske odnose. Na našu sreću mi imamo dobru osnovu da te odnose dalje unapređujemo. Rusija je najveća država na svijetu po svemu i dugogodišnji iskreni prijatelj Crne Gore", istakao je Vuković, uz podsjećanje da su i članovi Odbora koji su bili uzdržani prilikom glasanja čestitali budućim ambasadorima na funkciji koju će obavljati u narednom periodu.

Bonus video: