Medojević reagovao na izjavu Džaković: Da ima suda zabranio bi DPS

"Ona je poznati funkcioner DPS-a koji se ne libi da javno kaže ono što oni pričaju na partijskim forumima"
114 pregleda 38 komentar(a)
nebojsa medojevic, Foto: Savo Prelević
nebojsa medojevic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2012. 15:17h

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da bi Ustavni sud, da ga ima u Crnoj Gori, odmah pokrenuo proceduru za zabranu rada DPS-a, kao političkog krila mafije i organizovanog kriminala.

On je to rekao nakon izjave bivše poslanice i visoke funkcionerke te stranke Ljubice Bebe Džaković da su braća Darko i Duško Šarić, kada su kontaktirali sa njima, bili biznismeni, a ne narkobosovi, kako ih sada zovu. Džakovićeva je kazala i da su oni zaposlili 500-600 članova DPS-a i SNP-a u Pljevljima.

„Ona je poznati funkcioner DPS-a koji se ne libi da javno kaže ono što oni pričaju na partijskim forumima. Ovakve izjave Bebe Džaković, pa (Mila) Đukanovića, ranije Filipa Vukovića, Ranke Čarapić da nju kriminalci poštuju i cijene, i da su to časni ljudi, pa njena odluka da sa narkobosovima sklapa dogovore i dozvoli im da plaćaju prljavim parama obdanište u Ulcinju, pokazuje da organizovani kriminal vlada u Crnoj Gori“, rekao je Medojević „Vijestima“.

On je rekao i da se samo u Crnoj Gori bosovi kriminala doživljavaju kao „dobri momci, biznismeni, poslovni partneri“, gdje dobijaju razne eufemizme, „iako su u svim zemljama potencijalna opasnost“.

„U DPS-u nema zdravog jezgra i ko god pokuša da pravi koaliciju sa DPS-om postaće dio kriminala“, poručio je Medojević.

Medojević je na crvenoj potjernici - sve je rečeno

Zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović ocijenio je da je Džakovićeva „očigledno spremna da sve oprosti predsjedniku svoje partije i ljudima koji su njegovi poznanici i prijatelji“.

Iz SDP-a nijesu željeli da komentarišu navode Džakovićeve, dok je portparol DPS-a Časlav Vešović, ne želeći da krši princip, rekao da nema manir da komentariše stavove kolega iz Glavnog odbora partije

„Mislim da njoj to kao vrlina nije bilo neophodno. Valjda nam je jasno svima da je nedopustivo tako govoriti o pojedincima koji su na svim mogućim potjernicama. To što kod nas dugo nijesu bili progonjeni, nego su uživali status uvaženih građana, ne govori ništa dobro o njima, nego loše o našim institucijama sistema koje ne rade svoj posao“, rekao je Danilović.

On smatra i da zahvaljujući tome što smo spremni da branimo neodbranjivo „imamo trajnu moralnu krizu“: “Nedopustivo je na sjednici stranačkog organa tako govoriti o ljudima koji su zarađivali ili zarađuju novac upropašćavajući na hiljade života. Ali nekako je to kod nas postalo normalno.

Zašto neko iz Pljevalja ne bi mislio tako, ako državni tužilac kaže da kriminalci imaju svoj moral i moralni kodeks, jer umiju da cijene njen profesionalizam. Eto tako govori državni tužilac, onda je i država i društvo tužno“.

Poslanik SNP-a Vasilije Lalošević kratko je podsjetio da se Darko Šarić nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici: “I mislim da je time sve rečeno“.

Iz SDP-a nijesu željeli da komentarišu navode Džakovićeve, dok je portparol DPS-a Časlav Vešović, ne želeći da krši princip, rekao da nema manir da komentariše stavove kolega iz Glavnog odbora partije.

Bonus video: