"Srpska koalicija - Saša Dragović" : Srušili nam listu zbog sigurna dva mandata

Prema njegovim riječima ta koalicija , koju predvodi u Kolašinu, trebalo je, prema istraživanjima i na osnovu kampanje, da bude “tas na vagi” i odlučuje o formiranju vlasti u Kolašinu
317 pregleda 2 komentar(a)
Saša Dragović, Foto: Srpska koalicija
Saša Dragović, Foto: Srpska koalicija
Ažurirano: 25.05.2018. 09:30h

“Srpska koalicija”, čiju izbornu listu nije prihvatila Državna izborna komisija (DIK), trebalo je u Kolašinu da osvoji dva madata, tvrdi Saša Dragović iz te koalicije. Kako je piše u saopštenju Dragovića, DIK i Ustavni sud su, “gazeći sve pravne norme, onemogućili “Srpsku koaliciju” da izađe na izbore". On je pozvao “sve časne Kolašince da ne izađu na lokalne izbore”.

“Imajući u vidu da su zahtjev za osporavanje naše liste podnijeli Demokratski front (DF) , Demokrate, Socijalistička nardodna partija (SNP) i Socijaldemokratska partija (SDP), a prihvatila Demokrastka partija socijalista (DPS), jasno je da je formirana vrlo principijelna, iako bi neko pomislio neprirodna koalicija, a sve u sa ciljem da spriječe da učestvujemo u izbornoj trci. Bez obzira na to što smo identičnu prateću dokumentaciju predali opštinskim izbornim komisijama u Podgorici i Bijelom Polju i bez problema učestvujemo na lokalnim izborima, u Kolašinu smo uskraćeni za mogućnost da odlučujemo o vršenju lokalne vlasti.”- tvrdi Dragović, koji je trebalo da bude nosilac izborne liste “Srpske koalicije”.

Prema njegovim riječima ta koalicija , koju predvodi u Kolašinu, trebalo je, prema istraživanjima i na osnovu kampanje, da bude “tas na vagi” i odlučuje o formiranju vlasti u Kolašinu

“Sve što bismo uradili, bilo bi usmjereno za dobro grada, odlučni da spriječimo namjeru i jednih i drugih pretedenata na plijen vlasti u Kolašinu da naš grad pretvore u selo. “Srpska koalicija” nastaviće da djeluje u Kolašin, jer to od nas traže ljudi koji nam vjeruju i daju nam nedvosmislenu podršku. Zato pozivamo naše pristalice da istraju na političkom kursu koga smo zacrtali i da uskoro na Saboru u tom gradu konstituišemo sve organe Opštinskog odbora, sa ciljem da jedna časna ideja od koje nećemo odustati, ne samo opstane, nego i ojača", piše u saopštenju Dragovića.

On podsjeća da je, kako kaže, spriječio izgradnju mini hidrocentrale na izvorište Morače , “dok je lokalna vlast ćutala i pozivala se na nenadležnost”.

“Mi nijesmo bili na prodaju kad su DPS i Grupa građana ucjenjivale građane. Obećanje presjednice Opštine Kolašin Željka Vuksanović da će zatvoriti pojedince iz prošle vlasti nije ispunjeno. Jasano je iznijela da nijedna uplata od koncesija nije legla na račun Opštine Kolašin pa ni sledovanja mjesnim zajednicama, na čijem području se gradili", tvrdi Dragović.

On je pozvao sve lokalne političke lidere na javnu debatu. Dragović tvrdi da je Učešće “Srpske koalicije” na lokalnim izborima u Kolašinu bilo vrlo značajno.

“Radna mjesta se ne dobijaju sječom šuma i partijski u kancelarijama, nego konkretnim projektima koje smo pripremali kroz naše udruženje koje ni lokalna vlast ni državna vlast nisu podržali", zaključuje Dragović.

Bonus video: