DPS se ne javlja, HGI i dalje očekuje poziv za koaliciju

Vučinovićeva HGI vidi u vlasti, jer smatra da je ta partija bila dobar partner vladajućoj koaliciji u proteklom periodu
4 komentar(a)
HGI Tivat, Foto: Siniša Luković
HGI Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.05.2012. 08:32h

Hrvatska građanska inicijativa ni nakon 36 dana od završetka izbora u Tivtu nije dobila nikakav poziv od Demokratske partije socijalista oko moguće nove koalicije, izjavila je Marija Vučinović, predsjednica ove partije za Skala radija.

Ona je kazala da žali zbog toga, ali da poziv čeka i da misli da će ubrzo do njega doći.

Vučinovićeva HGI vidi u vlasti, jer smatra da je ta partija bila dobar partner vladajućoj koaliciji u proteklom periodu.

“Za nas je vrlo bitno da smo postigli uspjeh u Tivtu, jer to znači da su nas birači, građani Tivta, podržali i da su nam dali mogućnost i daljeg učešća u vlasti. Za razliku od prethodnih izbora, sada ima više kombinacija pravljenja vlasti. Jedna varijanta je DPS-SDP bez Hrvatske građanske inicijative, druga varijanta je da uđe i HGI praveći trojnu koaliciju, kako bi se napravila čvrsta vlast. Postoji i varijanta DPS, HGI i Liberalna partija. Ta koalicija je realna jer se pokazala djelotvornom u Podgorici i Kotoru”, kazala je Marija Vučinović.

Ona je dodala da će varijanta da HGI i Liberali sa DPS-om naprave koaliciju zahtijevati drugačiju strukturu vlasti u Tivtu, više pozicija članovima ove partije, jer Hrvatska građanska inicijativa ima kvalitetan kadar.

Drugim riječima, čekanje ima svoju cijenu.

Stvaranje neprincipijelne koalicije, koja je moguća bez DPS-a ipak nije realna opcija, smatra Marija Vučinović.

Bonus video: