Demokrate: Asfalt i dalje misaona imenica u velikim gradskim područjima

Ekspanzija naseljenih teritorija u jednoj opštini, kao i rast broja naselja, kako ističu iz Demokrata, poželjni su i dobrodošli procesi koji su znak da neka opština doživljava razvoj
2 komentar(a)
Demokrate naselje Pljevlja, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate naselje Pljevlja, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 24.05.2018. 17:38h

Neobjašnjivo je i neopravdano da asfalt u 21. vijeku bude misaona imenica za velika i gusto naseljena gradska područja, a najmlađe naselje u Pljevljima nije imalo infrastrukturnu podršku lokalne samouprave, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Ekspanzija naseljenih teritorija u jednoj opštini, kao i rast broja naselja, kako ističu iz Demokrata, poželjni su i dobrodošli procesi koji su znak da neka opština doživljava razvoj.

"Međutim, ni činjenica da se površina naseljenih teritorija uvećava ne pruža razloga za zadovoljstvo, ako ti procesi nijesu praćeni razvojem odgovarajuće infrastrukture, bez koje se i dalje ima utisak da se sve radi stihijski i bez jasne vizije. Najmlađe naselje u Pljevljima sa veoma brojnim porodičnim kućama i sa nekoliko hiljada stanovnika, nije imalo infrastrukturnu podršku lokalne samouprave. Vizija modernog naselja, kako to obično znaju saopštiti pred svake izbore, ne uklapa se sa makadamskim ulicama bez izgrađene kanalizacije. Neobjašnjivo je i neopravdano da asfalt u 21. vijeku bude misaona imenica za velika i gusto naseljena gradska područja", ističu Demokrate.

Ta partija će, kako su kazali, odmah početi sa rješavanjem životnih problema sa kojima se susreću stanovnici ovog naselja.

"Probleme loše putne infrastrukture i nedostatka uređene kanalizacije riješićemo kao prioritetne! Uradićemo novu asfaltnu površinu, na mjestima gdje je to potrebno, i obnovićemo staru, a takođe, napravićemo nove trotoare. Savjesno, odgovorno i domaćinski za ljepša Pljevlja, i ljepši život građana. Zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad", zaključuju Demokrate.

Bonus video: