Mugoša sumnjivu rabotu sad prebacuje na leđa odbornika

Nakon incijative Konjevića gradonačelnik odlučio da se "pokaje" i nađe drugi način da "Carinama" ispod cijene ustupu vrijedno zemljište u Podgorici
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 04:28h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša indirektno je priznao da je nezakonito donio odluku o prodaji zemljišta preduzeću “Carine” time što je taj posao sakrio od Skupštine glavnog grada, ali nije odustao od namjere da tom preduzeću za 2,5 miliona eura ustupi oko 15.000 metara kvadratnih u Podgorici, ovog puta preko leđa odbornika.

Predsjednik Skupštine glavnog grada Slobodan Stojanović (DPS) juče je, po hitnom postupku, zakazao sjednicu lokalnog parlamenta za 15. maj, na kojoj će se razmatrati Predlog odluke o prenosu prava svojine građevinskog zemljišta preduzeću “Carine”.

Usvajanjem te odluke prestala bi da važi Mugošina odluka iz oktobra prošle godine, kada je sa ovim preduzećem sklopio sporazum iza leđa gradskog parlamemnta i javnosti.

Mugoša bi usvajanjem nove odluke spasao sebe od situacije da mu Ministarstvo finansija poništi prethodnu odluku o prodaji zemljišta “Carinama”.

Ministar finansija Milorad Katnić bi to mogao da uradi na osnovu zahtjeva vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić, koja je ocijenila da je gradonačelnik “prekoračio ovlašćenja” jer državnim zemljištem raspolaže Skupština glavnog grada, a ne gradonačelnik. Poništenje ove odluke inicirao je potpredsjednik i poslanik SDP-a Raško Konjević.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: