Vučinić u ANB doveo portparola i eksperte za ekologiju

Sa šefom su u tajnu službu došli i “njegovi ljudi”, koji su u Ministarstvu odbrane obavljali važne poslove
121 pregleda 0 komentar(a)
Boro Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Boro Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.05.2012. 11:24h

Novi direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić nastavio je praksu zapošljavanja svojih najlojalnijih saradnika u svim državnim institucijama u kojima on zaduži novu funkciju.

Sa Vučinićem su u tajnu službu došli i “njegovi ljudi”, koji su u Ministarstvu odbrane obavljali važne poslove za sistem odbrane - u kabinetu ministra, protokolu, ali i Sektoru za materijalne resurse.

Svi oni su zajedno sa Vučinićem, krajem 2006. godine, stigli u tada novoformirano Ministarstvo odbrane iz Ministarstva uređenja prostora, na čijem je čelu bio. Nakon što je nova ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić ukinula mjesto portparola u Ministarstvu odbrane, u ANB došla je i Tamara Popović, koja je za mandata Vučinića u sektoru odbrane bila zadužena za komunikaciju sa medijima.

Prema informacijama “Vijesti”, Vučinić je bivšu portparolku bio postavio na jednu od najvažnijih funkcija u Agenciji – šefa analitike. Prema istim izvorima, Vučinić je dan kasnije povukao takvu odluku, kada mu je to i sugerisano sa važnih adresa u državi.

Nova zaduženja u Agenciji za nacionalnu bezbjednost dobila je Marina Pavićević, koja je i u Ministarstvu odbrane, ali i u Ministarstvu uređenja prostora, bila Vučinićev šef kabineta. Ona je godinama vodila glavnu riječ u komisiji za raspodjelu stanova i stambenih kredita.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: