Danijela Đurović - prva žena na čelu Herceg Novog

Ona je, kao kandidatkinja koalicije koja čini političku većinu u Skupštini opštine (SNP, NOVA, PzP, SK), dobila 18, a njen protivkandidat Andrija Radman iz DPS 16 glasova
446 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2012. 15:47h

Prvi put u skupštinskoj istoriji Herceg Novog na čelu najviše opštinske vlasti je žena.

Konstitutivna sjednica SO Herceg Novi održana je danas, a za predsjednicu je izabrana je mr Danijela Đurović, članica SNP.

Đurović je radila na rukovodećim mjestima u firmi "Generalmarket" u Beogradu i hercegnovskom JP "Čistoća". Posljednje četiri godine bila je menadžer Opštine Herceg Novi. Udata je i majka dva sina

Ona je, kao kandidatkinja koalicije koja čini političku većinu u Skupštini opštine (SNP, NOVA, PzP, SK), dobila 18, a njen protivkandidat Andrija Radman iz DPS 16 glasova.

Jedan odbornik bio je uzdržan.

Nova predsjednica SO rođena je 1973. godine u Kotoru. Osnovnu i srednju školu pohađala je Herceg Novom, a maturirala u školi Ričvuds – Ilionois, SAD. Diplomrala je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu – smjer menadžment, a na Univerzitetu Crne Gore stekla je zvanje magistra ekologije i zaštite na radu.

Đurović je radila na rukovodećim mjestima u firmi "Generalmarket" u Beogradu i hercegnovskom JP "Čistoća". Posljednje četiri godine bila je menadžer Opštine Herceg Novi. Udata je i majka dva sina.

Đurović je nakon izbora kazala da će se “zalagati da SO predstavlja glas naroda i da na najbolji mogući način bude poveznica odbornika i građana koji su ih izabrali.

Na jučerašnjoj sjednici podnijet je izvještaj o rezultatima glasanja za odbornike na izborima koji su održani 7. aprila.

Novi saziv lokalnog parlamenta imaće, kao i do sada, 35 odbornika.

DPS ima 14 odbornika - Zoran Bošnjak, dr Đuro Marić, Andrija Radman, Slobodan Krušo Radović, Slavko Vavić, Jarmila Radović, Mlađen Bulajić, dr Slobodan Durutović, Veljo Jauković, Predrag Jokić, dr Zinaida Miljković, Dragan Janković, Sandra Požgaj i Tonći Ćurčija.

Odbornici SNP-a su Obrad Gojković, Danijela Đurović, Vladimir Mračević, Stevo Cvjetković, Bogdan Kočetanović, dr Ljiljana Bojanić, Božo Ukropina, dr Predrag Anđelić, Vesna Samardžić, Mirko Džuović, Radovan Božović i Zorica Gavrilović.

Odbornici Nove srpske demokratije su Jovan Subotić, Boris Boćo Vujović i Zoran Pestorić. Iz Pokreta za promjene odbornici su Milovan Baždar i Miloš Bigović, iz SDP-a Dragan Šimrak i Milica Berberović Stanković. Srpsku koaliciju će u opštinskom parlamentu predstavljaće Mladen Rostović a Novsku listu Miloš Konjević.

Sjednica je prekinuta nakon što su iz DPS upozorili, što predvidja i poslovnik o radu Skupštine, da nije moguć izbor članova odbora za izbor i imenovanja SO, jer nijesu konstituisani odbornički klubovi koji predlažu sastav odbora.

Novi datum održavanja sjednice biće naknadno utvrđen.

Galerija

Bonus video: