"Novska lista i to čista" prekinula pregovore sa SNP-om o učešću u koaliciji

Konjević ima brojne zamjerke i na koaliciju koju predvodi SNP, jer su, tvrdi, 12 godina na vlasti, a prstom nijesu mrdnuli
136 pregleda 0 komentar(a)
Novska lista i to čista, Foto: Slavica Kosić
Novska lista i to čista, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.05.2012. 18:42h

“Novska lista i to čista” prekinula je pregovore sa SNP-om o učešću u koaliciji, jer su nezadovoljni kadrovskim rješenjima za najvažnije resore u Opštini.

"Osnovni razlog zašto smo napustili pregovore sa SNP-om su ljudi koji će voditi grad”, objasnio je na konferenciji za novinare Petar Obradović, član glavnog odbora Novske, objašnjavajući da su “tražili promjene, a ne funkcije”.

Miloš Konjević, predsjednik Novske liste, kazao je da su u pregovorima sa SNP-om, pored potpredsjedničkog mjesta, tražili i resore turizma, sporta i kulture, sa funkcijama direkora u TO, Herceg Festa i Sportskog centra, “jer su na taj način mogli najviše da pomognu razvoju grada, a da su im ponuđena dva mjesta savjetnika i jedno mjesto zamjenika direktora”.

Iako je sporazum o koaliciji SNP, Nove, PzP i Srpske koalicije usaglašen, čeka se samo njegova potvrda iz vrhova stranaka, čime je obezbijeđena većina u lokalnom parlamentu

Konjević ima brojne zamjerke i na koaliciju koju predvodi SNP, “jer su 12 godina na vlasti, a prstom nijesu mrdnuli”.

"Varaju poštene novske Srbe sa bajkama o srpstvu, a kao vlast su najbolji servis ovima sa državnog nivoa - naš gradonačelnik je najomiljeniji među njima", ustvrdio je Konjević.

On je dodao da “oni misle da su pobjednici i da će vedriti i oblačiti sljedeće četiri godine, a mi mislimo da im nije nimalo lako i da će im biti sve teže”.

Konjević je uvjeren da će lokalni izbori biti ponovljeni već na jesen.

Uz konstataciju da su sada “najbliži opciji neutralnosti”, Obradović je kazao da će, ako podrže SNP i koaliciju, to biti “znak dobre volje i za tu uslugu neće tražiti nikakvu nadoknadu, pa čak ni mjesto savjetnika”.

Iako je sporazum o koaliciji SNP, Nove, PzP i Srpske koalicije usaglašen, čeka se samo njegova potvrda iz vrhova stranaka, čime je obezbijeđena većina u lokalnom parlamentu. Novska lista to čista mogla bi da igra važnu ulogu u političkom životu grada, zbog, kako su mnogi uvjereni, krhke koalicije.

Bonus video: