DPS: Amerikanci pišu pod uticajem opozicije, medija i NVO

Napredak Crne Gore se konstatuje u svim izvještajima, koji su bazirani na osnovu realnih pokazatelja, kažu oni
0 komentar(a)
dps, Foto: Zoran Đurić
dps, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.05.2012. 09:17h

Portparol DPS-a Časlav Vešović smatra da, ukoliko bi Crna Gora bila zaista kriminalna država kako piše u analizi američkog magazina "Forin afers", ne bi bila u predvorju Evropske unije i NATO.

“Najveći kredibilitet u ocjeni demokratizacije naše države imaju upravo ti međunarodni faktori. Napredak Crne Gore se konstatuje u svim izvještajima, koji su bazirani na osnovu realnih pokazatelja, a ne na osnovu novinskih članaka ili nekih drugih manje pozdanih parametara. Nažalost po Crnu Goru, jedinstven smo primjer u svijetu po tome što opozicija, pojedini mediji i dio NVO sektora neutemeljeno nastoje da svoju državu predstave u što gorem svjetlu. Kritika vlasti je prihvatljiva, ali urušavanje vitalnih državnih interesa je nedopustivo. Koristeći svaku priliku da Crnu Goru okarakterišu kao kriminalnu državu, ponekad mogu uticati na objektivnost pojedinih međunarodnih nevladinih udruženja, kada je u pitanju napredak naše države u sveobuhvatnoj društvenoj reformi”, kazao je “Vijestima” Vešović.

Koriste svaku priliku da Crnu Goru okarakterišu kao kriminalnu državu, pa ponekad mogu uticati na objektivnost pojedinih međunarodnih nevladinih udruženja.

Precizan citat je: “Bogate osobe koje dolaze iz sumnjive poslovne pozadine su traženi filantropi, stekli su kontrolu nad radio i TV stanicama, i vlasnici su uticajnih novina”. “Pošto je u Crnoj Gori mali broj onih koji su istovremeno vlasnici elektronskih i štampanih medija, ostavljam čitaocima da sami prosude na koga se ovdje misli”, rekao je Vešović.

Šef medijskog pula SDP-a Mirko Stanić kratko je kazao da ta partija “nema komentar na analizu”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: