Mandić: Pregovori sa Vladom neuspješni

Mandić je kazao da će nastavak pregovora zavisiti od stava koji će zauzeti DPS i Vlada
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2012. 17:25h

U pregovorima između Vlade i opozicije, oko reforme Ustava u dijelu pravosuđa, nije postignut napredak, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, navodeći da će nastavak pregovora zavisiti od stava koji će zauzeti Demokratska partija socijalista.Premijer Igor Lukšić danas se sastao sa liderima opozicije kako bi razgovarali o ustavnim promjenama neophodnim za dalji put Crne Gore prema Evropskoj uniji i očekivanom početku pregovora u junu. Razgorima je prisustvao i potpredsjednik Vlade Duško Marković.

"Vjerovao sam, nakon prošlih razgovora da ćemo napraviti veći iskorak, ali mnogo toga mi je bilo jasno kada se predsjednik DPS Milo Đukanović obratio javnosti sa isključivim stavom"

Medojević: Vlada treba da pregovara sa kompletnom opozicijom, a ne pojedinačno

Lider Pokreta za Promjene Nebojša Medojević kazao je da bi Vlada trebalo da pregovara zajedno sa kompletnom opozicijom oko ustavnih reformi jer odvojeni bilateralni razgovori premijera Igora Lukšića sa liderima opozicije nisu dobri za postizanje zajedničkog cilja.

On je nakon treće runde konsultacija Lukšića i lidera opozicije o ustavnim promjenama u dijelu koji se odnosi na pravosuđe rekao da bilateralni pregovori ostavljaju prostor za "bilateralne dogovore, sporazume a možda i neke partijske trgovine".

"Ostaje da se vidi kako će se odvijati pregovori. Bilo bi dobro da vlada pregovara zajedno sa opozicijom jer mi sada ne znamo šta je Milić pričao sa Lukšićem", rekao je Medojević.

On je istakao da PzP od Vlade nije dobio nijedan argument o tome zašto je njihov predlog o izmjenama ustav neprihvatljiv, istovremeno ocjenjujući da se priča oko ustavnih promjena svodi samo na identitetska pitanja.

"Stvara se slika da je oko pravosuđa sve dogovoreno i da su problem identitetska pitanja. Naši zahtjevi su precizni i konkretni", rekao je Medojević.

Galerija

Bonus video: