Amfilohije se moli za Đukanovića

"On kaže da je ateista, pa neka Bog da da se on krsti", poručio je Amfilohije
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2012. 20:15h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da se moli bogu da prosvijetli svjetlošću svoga bogopoznanja sve, pa i predsjednika DPS-a Mila Đukanovića "onog koji sad, on i njegova vlast, progone Crkvu Božju i traže od od Svete drevne Crkve svetosavske da se registruje".

Amfilohije je poslije liturgija u Manastiru Svetog Dimitrija kod Danilovgarada rekao da bio bilo normalnije da on, kao Mitropolit, zatraži od Đukanovića i svih njegovih saradnika da se registruju, budući da je "ova Crkva stvorila ovu državu".

"Red bi bilo da se nova država, koju mi priznajemo, registruje kod Crkve Božje, kod Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog", rekao je Amfilohije, a prenijela Svetigora pres.

"Ali dobro, ako ne želi da se registruje, neka ne ponižava Crkvu Božju, ponižavajući time i Svetog Petra Cetinjskog i njegov ćivot i Svetog Vasilija Ostroškoga. Zamislite vi šta traže naši glavari: da registrujemo Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog. Zato se pomolimo Bogu za njega i njegove saradnike da ih Gospod prosvijetli. On kaže da je ateista, pa neka Bog da da se on krsti", poručio je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski se nada da hoće "jer dobro je bio krenuo, i on i njegova družina".

"Sjećam ga se, dolazio je da cjeliva ćivot Svetog Petra, pa je ložio i badnjak na Cetinju. Nije se onda deklarisao kao da je ateista. Doduše, kako je to tada uradio, vidjelo se da mu to ne ide od ruke, što ne znači da mu neće ići od ruke", rekao je između ostalog Amfilohije.

Bonus video: