Vukčević: Otkaze nijesam nigdje pominjao

Umentnuti citat u tekstu “Vlada opet sprema otkaze”, niste mogli preuzeti iz odgovora koje sam dostavio tada (6.aprila), iz prostog razloga što ga nisam saopštio u odgovorima
60 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vukčević, Foto: Boris Pejović
Veselin Vukčević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.05.2012. 07:27h

Povodom teksta objavljenog u “Vijestima” pod naslovom “Vlada opet sprema otkaze” reagovo je pomoćnik ministra MUP-a Veselin Vukčević:

”Od 6. aprila, kada sam uputio odgovore na pitanja, pa do danas, ND 'Vijesti' ih nije objavio ni u cijelini, ni djelovima, koji bi predstavljali cjelovite i potpune informacije u vezi sa pitanjima reorganizacije državne uprave.

Međutim, tekstom, netačno i selektivno se prezentiraju djelovi odgovora na postavljena pitanja, koji izvučeni iz konteksta daju pogrešne informacije javnosti. Navođenjem citata “odluka o otpuštanjima u državnoj administraciji je u skladu sa Planom reorganizacije i racionalizacije javnog sektora”, grubo kršite odredbe Zakona o informisanju, još više odnos profesionalne razmjene informacija između državnog organa i medija, za koji se deklarativno zalažete.

Umentnuti citat u tekstu “Vlada opet sprema otkaze”, niste mogli preuzeti iz odgovora koje sam dostavio tada (6.aprila), iz prostog razloga što ga nisam saopštio u odgovorima na postavljena pitanja, ni tada ni bilo kojom drugom prilikom.

Takođe, navodite kao moju izjavu da će se “tačan podatak zaposlenih u državnoj upravi koji će ostati bez posla znati ovih dana”, što je apsolutno netačno i nerealno, s obzirom na kompleksnost procesa i vrijeme koje potrebno za realizaciju planiranih aktivnosti, što je očigledno u odgovorima koje sam dostavio.

Napominjem da u međuvremenu, od dostavljanja odgovora na Vaša pitanja, nisam ni ovim niti bilo kojim drugim povodom davao izjave 'Vijestima', na koje bi se mogli pozivati ili koje bi mogli citirati”.

(Odgovor novinara u narednom broju)

Bonus video: