Tivat: DPS ne bi opet sa SDP?

Tivatski DPS-ovci veoma su neskloni ponovnoj koaliciji sa SDP, jer način na koji se SDP ponašao u izbornoj kampanji smatraju vrlo nekorektnim
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2012. 17:34h

Dosadašnji predsjednik lokalnog pralamenta u Tivtu Krsto Petrović (DPS) zakazao je za 7. maj konstitutivnu sjednicu novog saziva SO Tivat, koji je izabran na lokalnim izborima 7. aprila.

Na dnevnom redu je verifikacija mandata odbornika u tridesetdvočlanom lokalnom pralamentu, kao i izbor predsjednika Skupštine opštine.

Na izborima 7. aprila najviše mandata, 12, osvojio je DPS, SDP ima pet, HGI i SNP po četiri, tri odbornika ima NOVA, dva koalicija DSS-SSR-nezavisni kandidati, a po jednog predstavnika u lokalnom parlamentu Tivta imaju LIGA i PzP.

Za sada se još zvanično ne zna ko će sve činiti novu koalicionu lokalnu vlast, mada se, kao najvjerovatnija, pominje varijanta zadržavanja dosadašnje vladajuće koalicije DPS-SDP-HGI.

"Pregovori su u toku i više od toga ne mogu reći, jer je jedan od principa koji smo usvojili da do momenta postizanja konačnog dogovora ni sa čim ne izlazimo u javnost", kazao je "Vijestima" šef pregovaračkog tima DPS-a, gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš.

Prema nezvaničnim informacijama, tivatski DPS-ovci veoma su neskloni ponovnoj koaliciji sa SDP, jer način na koji se SDP ponašao u izbornoj kampanji smatraju vrlo nekorektnim – pripisujući sebi odlučujuće zasluge za sve dobro što je u Tivtu postignuto u protekle četiri godine, čak i za one projekte koje DPS smatra isključivo svojom kreacijom.

Sve to, na kraju je rezultiralo porastom povjerenja SDP, koji je dobio oko 200 glasova više nego na izborima 2008, dok je DPS istovremeno zabilježio skoro isto toliki manjak glasova, pa su lokalni DPS-ovci veoma ljuti na socijaldemokrate i željeli bi da ih ostave van vladajuće koalicije koju bi DPS, u tom slučaju, formirao sa HGI i LIGA-om.

Takav razvoj događaja, međutim, ne sviđa se centrali DPS-a u Podgorici, koja preferira opstanak dosadašnje koalicije DPS-SDP-HGI, pa će, stoga, imajući u vidu poslovičnu spremnost tivatskih DPS-ovaca da bespogovorno slušaju centralu, na kraju to biti i najvjerovatniji ishod postizborne kombinatorike u Tivtu.

Bonus video: