GALANTNO!

Katnić zaposlenima u Ministarstvu davao kapom i šakom

Većina zaposlenih u Ministarstvu finansija osim plate prošle godine primila i dodatnih 1.250 eura
116 pregleda 0 komentar(a)
Milorad Katnić, Foto: Boris Pejović
Milorad Katnić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.04.2012. 10:43h

Većina zaposlenih u Ministarstvu finansija primila je prošle godine za rad u tijelima Vlade i tog resora, pored plate, dodatnih 1.250 eura, a taj posao im je inače u opisu radnog mjesta, priznali su iz Ministarstva u odgovorima na pitanja “Vijesti”.

Slične podatke “neformalnim kanalima” dobio je i poslanik PzP-a Koča Pavlović, koji tvrdi da je prošli decembar “bio berićetan mjesec za zaposlene u resoru finansija”, kada je pedesetak zaposlenih “osim plate podijelilo i oko 150.000 eura na ime naknada za stanovanje, naknada za odvojeni život, i na ime čuvenih 'ugovorenih obaveza', odnosno honorara za rad u različitim radnim tijelima”.

Pavlović je “Vijestima” rekao i da je u raspodjeli novca na kraju prošle godine najbolje “prošao” sekretar Ministarstva Damir Rašketić kome je, kako je kazao, “samo u decembru 2011. isplaćeno oko 6.000 eura na ime plate, naknada za stanovanje, odvojeni život, i honorara za rad u radnim tijelima Vlade”.

“Kao izabrani predstavnik naroda, 28. marta sam baš to pitao Ministarstvo, ko je i koliko dobio novca u decembru, a Rašketić je odbio da mi saopšti, valjda je svima jasno zbog čega. Za razliku od 'običnih' građana, poslanik ima pravo da u posebnoj proceduri zahtijeva i dobije podatke od državnih organa. To je garantovano 'čuvenim' članom 50 Poslovnika. Ovo pravo može biti moćno oružje u borbi protiv korupcije unutar državne administracije”, ukazao je Pavlović.

On ističe da se Đukanovićeva administracija “protiv tog poslaničkog prava borila odugovlačenjem i davanjem nepotpunih ili lažnih podataka, ali je poslanička upornost ponekad znala da urodi plodom”.

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas