Opozicija ignoriše Đukanovića, uzda se u Lukšića

Opozicionari traže uvođenje trobojke kao zastave, srpski jezik kao službeni i skraćenje himne za dvije strofe
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2012. 17:15h

Iako je predsjednik DPS-a Milo Đukanović jasno kazao da DPS ne podržava mijenjanje himne i naziva jezika, u opoziciji to ne prihvataju.

Ukoliko ne postignu dogovor oko Ustavnih promjena, to bi znatno usporilo put Crne Gore ka EU.

"Mi odbijamo ono što je saopštio gospodin Đukanović. Naši zahtjevi su i jezik i zastava i himna", kazao je televiziji Vijesti Jovan Vučurović iz NOVE i dodao da je opozicija u tim zahtjevima saglasna.

Vučurović je kazao da u DPS-u postoje krupne konfrontacije jer Đukanović saopštava jedno, Marković drugo, Lukšić pokušava da bude spona između opozicije, a Vujanović saopštava potpuno treću stvar.

U Pokretu za promjene, iako nezainteresovana za identitetska pitanja, smatraju da je Đukanović imao jasnu poruku za partijske kolege.

"Predsjednik partije im je u političkom smislu lupio vrući šamar kada je kazao da DPS neće praviti kompromise oko jezika i oko himne. Ako tako misli o obilježijima, mogu da zamislim što misli oko našeg predloga o reizboru sudija i tužilaca koje ovaj režim pažljivo skupljao", kazao je lider PZP-a Nebojša Medojević.

Medojević ipak očekuje da će do juna premijer Lukšić uložiti dodati napor da se sa opozicijom dogovori oko pravosuđa, baš kao što se prošle godine dogovorio oko jezika.

Iz SNP-a Đukanovićev stav nijesu željeli da komentarišu.

Zahtjevi opozicije su uvođenje trobojke kao zastave, srpski jezika kao službeni i skraćenje himne za dvije strofe.

Galerija

Bonus video: