Mugošu ne brinu razgovori tužilaštva i Ministarstva finansija

"Šta god dođe spremni smo da odgovorimo i odgovaramo za svoje postupke, posebno ja, kao reprezent izvršne vlasti u Podgorici", rekao je Mugoša
51 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.04.2012. 11:14h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša nije upoznat da su prije nekoliko dana predstavnici Ministarstva finansija i tužilaštva razgovarali o mogućem poništenju sporazuma koji je potpisao sa preduzećem "Carine".

Mugoša je rekao da nije posebno zabrinut oko ishoda njihove eventualne odluke.

"Nema potrebe da smo posebno zabrinuti oko toga, jer šta god dođe spremni smo da odgovorimo i odgovaramo za svoje postupke, posebno ja, kao reprezent izvršne vlasti u Podgorici", rekao je Mugoša odgovarajući na pitanje "Vijesti".

Iz Vlade je "Vijestima" nedavno saopšteno da će Ministarstvo finansija donijeti konačan stav o odluci gradonačelnika da preduzeću "Carine" proda oko 15.000 kvadratnih metara zemljišta za oko 2,5 miliona eura, pošto dobije izjašnjenje zaštitnice imovinsko pravnih interesa Crne Gore (ZIPI) Mirjane Milić.

Mugoša je kazao da su Ministarstvu finansija upućene tri inicijative vezano za njegov sporazum sa firmom "Carine", te da se ti zahtjevi "stalno dopunjavaju".

"Poznato mi je da je od četvrtka inicijativa Socijalističke narodne partije, koja je upućena Upravnom sudu takođe dopunjena, tako da postoje određeni rokovi kada ćemo se mi izjasniti oko toga", rekao je prvi čovjek Glavnog grada.

Svih deset odbornika SNP-a u Skupštini Glavnog grada su prije 10-ak dana Upravnom sudu predali tužbu protiv gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, kojom su tražili poništenje njegove odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu preduzeću "Carine".

Bonus video: