Hvali SDP, kudi Đukanovićevu i Lukšićevu ekonomiju

Između DPS-a i SDP-a postoje razlike, ali one ne bi trebalo da dovedu u pitanje ono što je suština te saradnje, rekla je Pejanović-Đurišić
0 komentar(a)
Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Zoran Đurić
Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.04.2012. 08:19h

Ministarka odbrane i bivša šefica DPS-a Milica Pejanović-Đurišić kritikovala je ekonomski koncept liberalnog kapitalizma čiji su zagovornici bivši i sadašnji premijeri Milo Đukanović i Igor Lukšić.

Ona je kazala da se “prividno mogao pokazati uspješnim” taj koncept “privatizacije svega i svačega” i da on nije održiv.

Đurišić je, u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, ocijenila i da nije postojala potreba da se 2005. godine privatizuje crnogorski Telekom, u kojem je 2002. bila predsjednik Upravnog odbora, i da se tada zalagala za privatizaciju po fazama.

Ona je navela da su joj iz Dojče telekoma kazali da je Crnogorski telekom, prije privatizacije, u tehnološkom i svakom drugom smislu na nivou ostalih članova tog njemačkog tekekomunikacionog gigatna koji je upravo preko svoje mađarske kćerke kompanije kupio crnogorsko preduzeće.

Pejanović-Đurišić je kazala da između DPS-a i SDP-a postoje razlike, ali da one ne bi trebalo da dovedu u pitanje ono što je suština te saradnje.

Uz podsjećanje da je upravo ona počela saradnju sa SDP-om, prvo sa Žarkom Rakčevićem, a potom i Rankom Krivokapićem i da je njeno iskustvo “samo pozitivno”, Pejanović-Đurišić je kazala da je manji koalicioni partner pokazao razlike za koje ona ima “puno razumijevanje”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: