Abid Crnovršanin se vratio u MUP

Crnovršanin je i ranije bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, da bi ga onda SDP poslao da bude diplomata u Njemačkoj
141 pregleda 0 komentar(a)
ABid Crnovršanin, Foto: Savo Prelević
ABid Crnovršanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.04.2012. 11:00h

Funkcioner SDP-a Abid Crnovršanin ponovo se vratio na mjesto pomoćnika ministra unutrašnjih poslova. Vlada ga je juče imenovala za pomoćnika ministra Ivana Brajovića (SDP) za upravne unutrašnje poslove, što je do sada radio Osman Subašić, koji se seli u administraciju opštine Bar.

Crnovršanin je i ranije bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, da bi ga onda SDP poslao da bude diplomata u Njemačkoj - otpravnik poslova ambasade Crne Gore u Berlinu i generalni konzul u Frankfurtu.

Medijima su se pojedini iseljenici u Njemačkoj žalili na rad konzulata u Frankfurtu, odnosno na Crnovršanina i njegovog prvog saradnika Nikolu Ljuljđuraja. Konzulat Crne Gore u Frankfurtu bio je poprište skandala koji je završen smjenom jednog od vicekonzula Slobodana Žarića. Ministarstvo vanjskih poslova smijenilo je Žarića zbog optužbi Ulcinjanke Mirsade Kurtović da je početkom februara najprije vrijeđao, a potom i zamalo fizički napao.

Žarić je te optužbe demantovao, optužujući bivšeg kolegu Ljuljđuraja da je iscenirao čitav incident kako bi ga diskreditovao. Njegove navode potvrdilo je nekoliko svjedoka koji su se našli u prostorijama konzulata kada se incident dogodio.

Bonus video: