LP: Pregovori sa opozicijom o zastavi i himni su uvredljivi

Lider liberala Andrija Popović ocijenio je da pregovori DPS-a sa opozicijom o promjenama Ustava, uslovljenog promjenom državnih simbola i himne, liče na pozorišnu predstavu
1 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.04.2012. 11:57h

Pregovori vlasti i opozicije o promjenama Ustava u dijelu pravosuđa, koji su uslovljeni promjenom državnih simbola i himne , duboko su uvredljivi za građane koji su na referendumu odlučili da žive u nezavisnoj i državi, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

Lider liberala Andrija Popović ocijenio je da pregovori Demokratske partije socijalista sa parlamentarnom opozicijom o promjenama Ustava u oblasti pravosuđa, uslovljenog promjenom državnih simbola i himne, počinju da liče na pozorišnu predstavu pod naslovom "možemo se cijenkati oko himne i zastave ali ne oko jezika".

"Duboko su uvredljivi za liberale, ali vjerujemo i ostale građane, koji su na referendumu prije šest godina donijeli Odluku da žive u nezavisnoj i suverenoj državi Crnoj Gori", naveo je Popović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Liberale, kako je rekao, zanima kako "ustavnopravni virtuozi" misle da promijene član četiri Ustava koji tretira državne simbole – grb,zastavu i himnu i član 13 koji tretira jezik i pismo.

"Jer čitava besmislenost ove započete papazjanije očitava se u članu 157 Ustava koji traži potvrdu na referendumu pomenutih članova Ustava i kaže da je njihova promjena konačna ako se na državnom referendumu za promijenu izjasni najmanje tri petine svih birača a vjerujemo da je to tehnički i realno, nemoguće", naveo je Popović.

On je rekao da ih brinu „stalni suludi pokušaji trgovine vlasti“,koja je, kako je kazao, gotovo socijalnoekonomski uništila našu državu.

"O čemu bjelodano govore svakodnevni protesti svih kategorija stanovništva, a na dobrom putu su i da ionako krhku državotvornost i temelje Crne Gore uzdrmaju".

Bonus video: