SDP: Nećemo se igrati sa državnim dostojanstvom

Šef medijskog pula SDP-a Mirko Stanić rekao je da Marković najavom da se može pregovarati oko zastave “predlaže napuštanje građanskog koncepta države”
0 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 25.04.2012. 09:01h

Demokratska partija socijalista otvorena je za dogovor oko zahtjeva dijela opozicije da se, zarad podrške ustavnim promjenama koje se tiču pravosuđa, skrati državna himna i uvede trobojka kao narodna zastava u Crnoj Gori, nagovijestio je juče potpredsjednik Vlade i član predsjedništva DPS-a Duško Marković.

Takvo raspoloženje, međutim, ne postoji i kada je riječ o uslovu opozicije da se srpskom jeziku vrati status službenog, jer je to, kako je istakao, “suprostavljeno konceptu Crne Gore kao građanske države”.

Šef medijskog pula SDP-a Mirko Stanić rekao je da Marković najavom da se može pregovarati oko zastave “predlaže napuštanje građanskog koncepta države”, pri čemu ne navodi “kojeg naroda je bila ta zastava”.

“To je direktna promjena ustavnog temelja države koja vodi u bosnizaciju Crne Gore. SDP kao i nikad do sada neće pristati na igranje sa državnim dostojanstvom kojeg predstavljaju simboli, niti će biti dio bilo kakve dvotrećinske većine koja ih dovodi u pitanje”, rekao je Stanić “Vijestima”.

Bonus video: