Koplja oko Đukanovića lome 31. maja

Valentina Šćepanović-Radulović (DPS) i Snežana Jonica (SNP) juče u Strazburu učestvovale na sjednici Odbora za monitoring PSSE
120 pregleda 0 komentar(a)
Valentina Šćepanović Radulović, Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Valentina Šćepanović Radulović, Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2012. 06:48h

Finalni izvještaj o Crnoj Gori, koji treba da usvoji Parlamentarna skupština Savjeta Evrope (PSSE), biće utvrđen 31. maja, kada će definitivno biti poznato da li će u njegovoj fusnoti ostati tvrdnja da je protiv Mila Đukanovića i dalje na snazi optužnica za organizovani kriminal i šverc cigareta, najavljeno je juče u Strazburu.

To piše u nacrtu preliminarnog izvještaja, koji su pripremili izvjestioci PSSE za Crnu Goru Žan Šarl Gardeto i Serhije Holovati, što su “Vijesti” objavile prošle sedmice.

Taj izvještaj je juče bio tema sjednice Odbora za monitoring PSSE, na kojoj su učestvovale poslanice PSSE iz Crne Gore Valentina Radulović-Šćepanović (DPS) i Snežana Jonica (SNP). Niko od njih, međutim, nije htio da govori o tome što je bilo na sjednici i kakva će biti sudbina “fusnote”.

Informacija o tome je prošle sedmice podigla buru, da bi onda Radulović-Šćepanović, šefica delegacije Skupštine Crne Gore u PSSE, kazala da je delegacija Crne Gore pripremila amandman na tu formulaciju. Delegaciju, osim Radulović-Šćepanović i Jonice, čine i stalni članovi iz redova SDP-a i SNP-a Džavid Šabović i Obrad Gojković, odnosno njihovi zamjenici Zoran Vukčević (DPS) i Ervin Spahić (SDP).

“Nije tačno da je protiv predsjednika DPS-a na snazi optužnica, jer ona nikad nije ni bila podignuta"

“Nije tačno da je protiv predsjednika DPS-a na snazi optužnica, jer ona nikad nije ni bila podignuta, već se radi o netačnoj i neutemeljenoj informaciji preuzetoj iz izvora koji je nereferentan i potpuno nepouzdan", kazala je Radulović-Šćepanović prošle sedmice.

To je izazvalo reakciju Jonice, koja je poručila da je riječ o amandmanu jednog dijela delegacije Crne Gore, sa kojim ona nije bila saglasna, te da je ubijeđena da postoje razlozi zbog kojih su izvjestioci smatrali potrebnim da u tekst izvještaja unesu fusnotu i da su “očigledno jako dobro upoznati sa stanjem u Crnoj Gori u svim oblastima”.

Bonus video: