Medojević: Krgin "crveni orkestar" svira za crnogorsku vlast

On je ponovio da oficiri VCG, koji su trenutno na visokim vojnim vojno-diplomatskim dužnostima nijesu imali pozitivno mišljenje ANB
74 pregleda 0 komentar(a)
Medojević, odbor za bezbjednost, Foto: Savo Prelević
Medojević, odbor za bezbjednost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.04.2012. 08:28h

U Ministarstvu odbrane (MO) Crne Gore ne postoji pisani trag da je rađena bezbjednosna provjera za obavještajce iz “crvenog orkestra” generala Branka Krge, iako je ANB prije nekoliko godina dala negativno mišljenje za njihov prijem za obavještajno-bezbjednosne dužnosti u Vojsci Crne Gore (VCG), rekao je lider PzP-a Nebojša Medojević.

On je ponovio da oficiri VCG, koji su trenutno na visokim vojnim vojno-diplomatskim dužnostima nijesu imali pozitivno mišljenje ANB, a koje je bilo uslov da budu primljeni na te dužnosti.

Moji izvori iz ANB-a potrđuju da su procjene urađene i da su bile negativne, ali ih sada nema u dosijeima MO, kazao je Medojević

Lider PzP-a je dodao da je Vučinić, uprskos tome angažovao te “Krgine vojne obaveštajce” u VCG, i rasporedio ih na najodgovornije dužnosti koje podrazumijevaju kontak sa tajnim podacima i vojnim operacijama NATO-a.

“Sumnjam, da je postojala namjera u vrhu režima da ti obavještajci nastave aktivnosti u Vojsci CG za interese nekih drugih stranih država, koje nijesu u NATO savezu”, podvukao je Medojević. Lider PzP-a je krajem prošle godine upozorio da su na najodgovornije dužnosti u VCG tokom 2006. i 2007. godine primljeni bivši vojni obavještajci iako nijesu imali pozitivne ocjene ANB-a.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: